Oktagon má na německé MMA velký vliv a jsem rád, že mohu být u toho. Sebevědomý Vlado Šikič vyhlásil útok na titul

Oktagon má na německé MMA velký vliv a jsem rád, že mohu být u toho. Sebevědomý Vlado Šikič vyhlásil útok na titul Vlado Šikić vs. František Fodor | zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

Při shazování zažil opravdové peklo a požadovaný limit zvládl až na druhý pokus. Vlado Sikič vyzve v Německu populárního Františka Fodora a fanouškům slibuje tvrdé KO. 

Váhové limity jsou neodmyslitelnou součástí bojových sportů a jejich splnění, je často těžší než samotný zápas. Své o tom ví o Vlado Sikič, který několik dnů doslova trpěl. Oficiální váhu 70,8 kilogramů nakonec splnil na druhý pokus a může tak bojovat bez finančních penalizací. Chorvatský rodák žijící v Německu je připraven odčinit porážku s Ronym Paradeiserem a vyhlašuje cestu za šampionským pásem. V cestě mu stojí František Fodor, který potřebuje znovu naskočit na vítěznou vlnu. 

Kdy jsi začal s bojovými sporty?

Na střední škole, když mi bylo 16. Svůj první zápas jsem měl rok poté. Začal jsem s kompletním MMA. Box, thajský box, jiu-jitsu i wrestling. Se vším, co je důležité pro moderní MMA.

Jak probíhala příprava na turnaj?

Tréninkový kemp proběhl na jedničku. Bez zranění či jiných nepříjemností. Jsem ve skvělé formě, což všem v sobotu ukážu.

Těšíš se do vyprodaného Frankfurtu?

Oktagon dělá skvělé promo, takže se nedivím, že je vyprodáno. Očekávám, že vyprodají každou halu, v každé zemi a moc jim přeji, aby zájem o turnaje neustále stoupal.

Co si myslíš o svém soupeři? Je oblíbený u fanoušků a výhra tě může výrazně posunout v žebříčku.

Je to skvělý bojovník s příkladným přístupem k tréninku. Pokud vše vyjde a budou mi hvězdy přát, ukážu fanouškům tvrdé KO.

Jaký je tvůj cíl v Oktagonu?                      

Samozřejmě titul, co jiného :)               

Trénuješ v populárním gymu Spitfire Berlín. Jsi tam spokojený?

Absolutně. Je to nejlepší německý gym. Bez debat. Trénuje tu mnoho opravdu dobrých bojovníků a neustále další přibývají. 

Jak Oktagon zvýšil zájem o MMA v Německu?

Opravdu hodně. Oktagon má na německé MMA velký vliv a je pro mě čest být u toho. V mém posledním zápase mě fanoušci skvěle přivítali. Opravdu skvělá atmosféra během nástupu i zápasu. Fanoušci nelační po krvi, ale mají velké porozumění pro bojovníky i celý sport obecně. Láska od fanoušků je opravdu velká.    

Zdroje:  vlastní

Nejnovější články