Preview Oktagonu ve Frankfurtu. Německá nadvláda, Gamechanger a Kozma proti minulosti

Preview Oktagonu ve Frankfurtu. Německá nadvláda, Gamechanger a Kozma proti minulosti Bojan Veličkovič vs. David Kozma | zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

Když Oktagon v Německu, tak ve Frankfurtu nad Mohanem. Nyní už potřetí. Zápasová karta je postavena především na německých bojovnících, ale Oktagon je dnes už spíše mezinárodní organizací, než česko-slovenskou. I v hlavním titulovém zápase bude mít Německo zastoupení, o titul se bude rvát Katharina Dalisda. A co český zástupce? Jediným – ovšem velmi očekávaným – želízkem v ohni je David Kozma. 

Celkem je na programu 11 duelů a český fighter se představí pouze jeden – ale to hned jeden z nejlepších. David Kozma. A upřímně, pozornost na jeho duel bude možná největší. Tipsport Gamechanger došel už do semifinále a "Růžový panter" je pouhé dva duely od triumfu a od krásného finančního bonusu 300 tisíc EUR. A následující fight bude pikantní. Vzpomínáte na OKTAGON 29? Na něm Kozma obhajoval titul proti Bojanu Veličkovićovi. Český bijec duel zvládnul, srbský "Prométheus" mu ale dokázal připravit perné chvilky a zápas navíc vzal jako náhradník na poslední chvíli. Nyní Veličković přepral Jungwirtha a hlásí, že čas odplaty nadešel. Bude to skutečně tak, nebo Kozma potvrdí formu z 02 Areny, kde vyřadil nebezpečného Francouze Lohorého?

Druhý duel není z českého pohledu tak vděčný, ale možná z něj vzejde Kozmův finálový soupeř. Prvním borcem je Louis Glismann, jehož obrácená omoplata bez přehánění obletěla světová média. Cestou do semifinále se moc nezdržel. To ovšem ani jeho soupeř. Andreas Michailidis postupuje oproti soupeřům možná trochu nenápadně, ale proč by se zrovna on nemohl stát vítězem Tipsport Gamechangeru? Je šampionem dvou řeckých organizací, má zkušenosti z UFC a bojoval v několika váhových kategoriích. Tento duel může být klidně vrcholem celého večera.

Němců bude v boji hned šest, a navíc ještě Turek žijící v zemi českých sousedů Kerim Engizek. Ten se těší obrovské popularitě. Navíc v Oktagonu to bude jeho premiéra. Jeho čísla budí respekt. Vyhrál 11 zápasů v řadě a za posledních 10 let neprohrál ani jednou. V Německu má velikou diváckou základnu, takže se dá čekat pořádný rachot. A soupeř Juaréz by neměl Engizekovi skvělou bilanci pokazit. 

Veliké přízni se těší i Katharina Dalisda, kterou čeká titulový zápas proti Australance Jacinta Austin. Domácí zápasnice bude favoritkou, nicméně její soupeřka kromě MMA zápasí ještě v boxu, K1 a BJJ. A ve všem je velmi úspěšná. Bude to na Němku stačit? 

Kompletní startovka:

Katharina Dalisda vs. Jacinta Austin

(o titul slámové váhy)

 

David Kozma vs. Bojan Veličković

 

Christian Jungwirth vs. Ioannis Palaiologos

 

Louis Glismann vs. Andreas Michailidis

 

Marcel Grabinski vs. Leandro Silva

 

Kerim Engizek vs. Marias Juarez

 

Deniz Ilbay vs. Marco Novák

 

Niko Samsonidse vs. Nicolae Hantea

 

František Fodor vs. Vlado Šikić

 

Selim Topuz vs. Tayo Odunjo

 

Daniel Solaja vs. Daniel Hromek

Zdroje:  Vlastní

Nejnovější články