Už je toho moc, hlásí Kozma před odvetou s Veličkovičem a už se vidí s pivem a klobásou na pláži

Už je toho moc, hlásí Kozma před odvetou s Veličkovičem a už se vidí s pivem a klobásou na pláži David Kozma | zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

Cirkus Oktagon v sobotu opět rozbije stan v Německu, uvnitř frankfurtské Festhalle se uskuteční titulová bitva a také semifinále projektu Tipsport Gamechanger. Do akce se tedy chystá i David Kozma.

„Růžový panter“ zatím předvádí spanilou jízdu, byť jej hned v úvodním duelu celé pyramidy potrápil Łukasz Siwiec. V dalším zápase předvedl profesorský výkon, Alex Lohoré byl na jeho takedowny krátký. V semifinále narazí na Bojana Veličkoviče, kterého už jednou porazil.

Nyní je samozřejmě přesvědčen, že se mu zadaří i v odvetném tažení. „Beru ho jako hodně kvalitního zápasníka. Už jsem s ním jednou bojoval, porazil jsem ho, ale zápas vzal na poslední chvíli,“ upozornil Kozma v rozhovoru pro Oktagon. V prosinci roku 2021 totiž srbský „Prometheus“ zaskakoval za zraněného Ivana Buchingera. Sice se nechal slyšet, že se neustále udržuje v kondici, na pětikolovou štaci se však nepřipravoval.

Kozma tedy měl značnou výhodu, i tak ale šlo o vyrovnané klání. Na začátku čtvrtého kola ostatně schytal kop na hlavu, po němž si pěkně zatancoval. Veličković nicméně nedokázal využít prostor pro ukončení a nakonec podlehl obrovskému tlaku ze strany šampiona.

Kozma předpokládá, že ho soupeř ničím novým nepřekvapí. „Čekám od něj, že se mě bude snažit knockoutovat. Myslím si, že se nějak extra nezlepšil. Do zápasu jdu s tím, že není jiná cesta než vyhrát. A je mi jedno, jestli ho knockoutuju, nebo to bude na body. Důležitá je výhra a posun do finále. Jde o hodně.“

V souvislosti s Veličkovičem se nejčastěji vzpomíná zápas z roku 2012, v němž se postaral o první prohru Jiřího Procházky. Za svou kariéru zažil nespočet těžkých duelů, bojoval v UFC a před Oktagonem také v PFL. Do války s Kozmou šel s přesvědčením, že se stane novým šampionem. „Na zápas jsem nemusel kývnout, ale tehdy jsem věřil, že vyhraju. Byl tam jeden moment, kdy jsem to mohl ukončit, ale uklouzl jsem a přišel jsem o tu šanci,“ zavzpomínal na zmíněný highkick.

V sobotu bude chtít srovnat skóre. „Jsem nadšený, že mám šanci jít do toho znovu s trochu lepší přípravou. Myslím, že budu mít větší šanci, během celé své kariéry jsem opravdu tvrdě dřel, abych se dostal až sem. Nechci, aby mi to proklouzlo.“

Kdo ví, třeba tentokrát bude tahat za delší konec provazu. Kozma ostatně v posledním videu z vlastní produkce naznačil, že už je z vysokého zápasového tempa unavený. „Říkám si, že bych chtěl pauzu, že už je toho moc. Pořád zápas, zápas, zápas, jsem přetrénovaný, už je to náročné.“ Dá se tedy očekávat, že si po pyramidě udělá delší volno. „Uvidíme, jak se budu cítit. Teď se samozřejmě vidím někde u moře na pláži, s pivem a klobásou v ruce a nohama nahoře.“

Turnaj Oktagon 46 se uskuteční 16. září, začátek je naplánován na 18:00 hodin. Celou akci můžete sledovat na stránkách Oktagon.tv.

Zdroje:  Oktagon MMA –⁠ YouTube , David Kozma – YouTube⁠

Nejnovější články