Kozma vs. Brito 2? Promotér Novotný zareagoval na Brazilcovu prohru v DWCS

Kozma vs. Brito 2? Promotér Novotný zareagoval na Brazilcovu prohru v DWCS David Kozma vs. Kaik Brito | zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

Brazilský knockoutér Kaik Brito se do UFC neprobil, dveře zpátky do Oktagonu ale zůstávají otevřené. David Kozma by rád odvetu.

Loni v prosinci Kaik Brito sesadil z trůnu welterové váhy Oktagonu Davida Kozmu a měl být jedním z favoritů na vítězství v letošní pyramidě Tipsport Gamechanger, kde mohl dosáhnout na velmi zajímavé peníze. Jenže Brazilec dal namísto toho přednost cestě za svým snem a rozhodl se pro účast v Dana White's Contender Series. Věřil, že tam udělá na šéfa UFC dostatečný dojem a dostane pozvánku do neslavnější MMA organizace. Nestalo se. Soupeře měl sice ve druhém kole na lopatě, ale nakonec prohrál těsně na body.

Soudě podle toho, jakou chválu na Brazilce pěl matchmaker UFC Sean Shelby, je jasné, že z jejich radaru jen tak nezmizí. Pokud nepřijde nabídka hned, je možné, že se Brito zatím vrátí do Oktagonu. Pásu šampiona mu byl sice odebrán, to ale jeho parádní výkony z paměti fanoušků nevymaže.

Také David Kozma by měl zřejmě zájem o odvetu. Růžový panter se objevil mimo záběr v podcastu Kudy běží zajíc, takže promotér neváhal a okamžitě se ho zeptal, zda ví o prohře svého rivala. Odpověď sice nebyla slyšet, avšak nebyl problém si ji domyslet. "No to se musíme dohodnout, jestli ho chceš zbít... Jo? Oukej, dobrý. Tak necháme to uzrát. Zatím čau," rozloučil se Novotný s Kozmou.

"Chce zbít Brita," přetlumočil pak Davidova slova. "Ale uvidíme. Brito nám prohrál v Dana White Contender Series," nabídl svůj pohled, načež dodal: "To je tak, když vsadíš na špatnou kartu v životě. Jak je ten život svinskej, ne? Že se prostě pro něco rozhodneš místo toho, abys bojoval tak jako David o tři sta tisíc Euro, měl vlastně obrovskou smlouvu, tak najednou jsi sebral pět tisíc dolarů, který jsi do toho stejně vrazil a máš h*vno. A musíš se vrátit za Novotným a říct: tak co teď?"

Promotér ale odmítl, že by si nyní na Brazilcovi chtěl smlsnout. "Navíc ho mám rád, on je fakt strašnej sympaťák a hodnej kluk a žije v totálním slumu opravdu. Všichni ho máme rádi, takže nemusí prosit ani nic podobnýho." Dodal také, že měl Brito v zápase velkou smůlu. Zároveň je ale přesvědčen, že by smlouvu nedostal ani v případě vítězství na body. "Jseš dobrej zápasník, ale nejseš atraktivní projevem, neumíš slovo anglicky, žiješ ve slumu… Nic kolem tebe není americký," řekl mu prý osobně ještě před zápasem.

Uvidíme tedy, zda na odvetu s Kozmou dojde. Davida totiž čeká už za pár týdnů semifinále Tipsport Gamechangeru a pokud postoupí, bude mít do konce roku plán jasný. Kdo ví, třeba do té doby uvidíme Brita v Oktagonu proti jinému soupeři.

Zdroje:  Kudy běží zajíc

Nejnovější články