Kaik Brito už není šampionem Oktagonu, trůn welterové váhy je volný

Kaik Brito už není šampionem Oktagonu, trůn welterové váhy je volný Kaik Brito se raduje z vítězství nad Davidem Kozmou | zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

Welterová divize organizace Oktagon MMA je oficiálně bez šampiona. Brazilec dal přednost šanci dostat se do UFC.

Na trůnu welterové váhy došlo ke střídání koncem minulého roku, když Kaik Brito sestřelil Davida Kozmu. Brazilský rychlík má však vyšší cíle, štěstí brzy zkusí v rámci Dana White's Contender Series, kde se pokusí získat smlouvu s UFC.

Ondřej Novotný by samozřejmě byl nejraději, kdyby Brito zůstal v Oktagonu, nedokázali ale najít společnou řeč. Došlo tedy na nevyhnutelné. “Kaik Brito už není šampion welterové váhy, odebíráme mu titul, protože už u nás nechce zápasit. O tom jsme se ale bavili dlouhodobě. V tuto chvíli se děje to, co se musí stát s každým bojovníkem, který chce vyzkoušet něco jiného,” oznámil během posledního vysílání MMA letem světem.

Oktagon evidentně na rychlého Brazilce nehodlá čekat, dá se ale předpokládat, že by se do tuzemské organizace mohl vrátit, pokud by mu cesta do UFC nevyšla. Na nového šampiona si ale zřejmě ještě nějaký čas počkáme, jelikož stále probíhá pyramida o milion eur. “Titul je uvolněný, uvidíme, jak to celé bude. Welterová váha má před sebou dvě semifinále v projektu Tipsport Gamechanger.”

View this post on Instagram

A post shared by Kaik Brito (@kaikbrito1)

O finalistech se rozhodne v polovině září na turnaji ve Frankfurtu, do boje půjde Louis Glismann a Andreas Michailidis. “Mám problém uvěřit tomu, že drobný Louis Glisman porazí Michailidise, který je proti němu obrovský,” řekl Novotný, přičemž přiznal, že má tendenci dánského zápasníka trochu podceňovat.

Promotér upozornil také na Davida Kozmu, jenž na stejném turnaji změří síly s Bojanem Veličkovićem. “Růžový panter” je momentálně favoritem, což zřejmě není žádné překvapení, už jen vzhledem k tomu, že srbského bojovníka v minulosti porazil.

Nabízelo by se, že o uvolněný titul šampiona zabojují finalisté pyramidy, vítěz by si opasek rozhodně zasloužil. Novotný však nad touto možností neuvažuje. “Teoreticky by to tak být mohlo, ale nepočítám s tím. Nemyslím si, že se to stane, ať už to složení bude jakékoli.”

Brito jde do boje už za pár dní, duel s Obanem Elliottem se uskuteční 22. srpna. Pokud by mu vstupenka do nejvyšší ligy náhodou proklouzla mezi prsty, bude muset znovu budovat pozici v Oktagonu, což potvrdil i Novotný. “I když se tam nedostane, tak už není šampion. Můžeme se samozřejmě bavit o tom, jestli by pak měl být první na řadě, nebo ne, ale to už je na nás, jak to vyhodnotíme.”

Zdroje:  MMA letem světem

Nejnovější články