Vyzyvatel Bryczek měl podepsat smlouvu s UFC, šampion Kincl hledá soupeře

Vyzyvatel Bryczek měl podepsat smlouvu s UFC, šampion Kincl hledá soupeře Patrik Kincl vs. Robert Bryczek | zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

Vypadá to, že organizace UFC zlákala titulového vyzyvatele z Oktagonu. Kdy a proti komu by se měl utkat?

V posledním roce a půl jako by polský zápasník Robert Bryczek chytil druhý dech. Pět zápasů vyhrál v prvním kole, naposledy ubil Piráta Krištofiče za necelou minutu a vysloužil si pozici titulového vyzyvatele. Na souboj s Patrikem Kinclem ale nejspíš nedojde, jelikož měl Polák podepsat smlouvu s UFC, jeho profil se už dokonce objevil na oficiálním webu organizace.

Americká organizace je stále snem pro většinu bojovníků, takže mají ve smlouvě výjimku, že tam mohou odejít, pokud dostanou nabídku. "Nedávno jsem se o tom bavil s jedním manažerem, že to je v h***u, že s tím musíme něco udělat v rámci MMA. Ty nainvestuješ velký peníze do borce do proma a tak dál, a pak kdykoliv přijde strýček Dana (šéf UFC, pozn. red.) a jseš nahranej," posteskl si promotér Ondřej Novotný před časem, když Matěj Peňáz šel zkusit štěstí do Dana White's Contender Series.

Že se Bryczek do UFC zanedlouho podívá, naznačila už před dvěma týdny jeho slavnější krajanka Joanna Jedrzejczyk, která k fotografii s ním napsala: "Těším se, až Roberta brzy uvidím v UFC. Sledujte ho - vynikající bojovník, obrovské srdce a nefalšovaný talent." Zřejmě už tedy přinejmenším tušila.

 

Podle neoficiálních informací kývl Bryczek na nabídku zaskočit 23. září jako náhradník za neporaženého Aliaskhaba Khizrieva do souboje s Jacobem Malcounem (7-2). To by mohl být pro polského knockoutéra hratelný soupeř a zároveň je relativně dostatek času na přípravu.

Promotéři Oktagonu tak nejspíš budou muset řešit, koho postavit proti Kinclovi do titulové bitvy. Dvojkou za Bryczekem je Samuel "Pirát" Krištofič, který ale posledně s Polákem padl a v minulosti nestačil ani na šampiona, takže odveta teď nedává velký smysl. O slovo by se určitě mohl přihlásit Vlasto Čepo, anebo by štěstí ve vyšší kategorii mohl zkusit Brazilec Kaik Brito, který byl sice kvůli účasti v Dana White's Contender Series zbaven titulu ve welterové divizi, do UFC se ale neprobil, a tak je velká šance, že se do Oktagonu vrátí.

Zpráva se samozřejmě donesla i k Patriku Kinclovi. Ten na sociálních sítích reagoval:

"Zdá se, že můj fight s Bryczekem je ze hry. Nemá smysl se v tom nějak extra vrtat. Lidsky mu to přeju, je fajn si plnit sny. To v MMA není vždy úplně easy.

Zápasnicky mě to samozřejmě se*e. Po výhře nad Karlem jsem měl trochu obavy, že se mi bude těžko hledat motivace do dalšího zápasu. Bryczekova blesková výhra na Štvanici mi ale dokázala opak. Těšil jsem se na tvrdé tréninky a srovnání s ním. Bohužel.
Je to čerstvá informace, takže ještě netuším, kdo Poláka nahradí.
Někdo se hlásí?"
Zdroje:  Patrik Kincl - Instagram , UFC Roster Watch , Paweł Wyrobek – Twitter

Nejnovější články