Bryczek o Kinclovi: Jeho postoj není nic speciálního, můžu ho porazit tam i na zemi

Bryczek o Kinclovi: Jeho postoj není nic speciálního, můžu ho porazit tam i na zemi Robert Bryczek | zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

Polský drsňák Robert Bryczek si brousí zuby na titul ve střední váze, který je momentálně v držení Patrika Kincla.

Na nedávném turnaji Oktagon 43 si Polák Robert Bryczek připsal jedno z největších vítězstvích dosavadní kariéry. Anglického veterána Chadwicka dokázal vypnout už po necelých třech minutách prvního kola a navíc si dost hlasitě řekl o příští titulovou šanci ve střední váze. A to jak svým výkonem, tak i v pozápasovém rozhovoru s Ondřejem Novotným.

Navíc si střihl i poměrně povedené promo: „Pane Novotný, teď už jen jeden člověk dokáže zachránit vaše kluky. Dano, koukej na to!“ prohlásil s narážkou na šéfa UFC s tím, že jen pozvánka do nejslavnější současné MMA organizace ho může zastavit před získáním šampionského pásu Oktagonu. Ostatně Robert byl už na tomto turnaji oficiálním náhradníkem do hlavního zápasu pro případ, že by se někdo z dvojice Kincl – Vémola zranil. Bylo tak logické, že si u Novotného řekl právě o vítěze tohoto dlouho očekávaného souboje.

Teď už samozřejmě víme, že šampionem střední váhy zůstal Patrik Kincl. Bryczek tak doufá, že si další zápas v kleci připíše právě proti "Inspektorovi". A na Patrika si očividně hodně věří, jak řekl v aktuálním vydání polské show Oktagon Live:

„Můžu ho porazit jak v postoji, tak na zemi. Mám zbraně, abych ho knockoutoval. Viděl jsem jeho postoj a podle mě to není speciálního. Samozřejmě to nemyslím nějak špatně, je to zkušený a tvrdý zápasník. Ale když jsem viděl ten fight s Vémolou… mimo to, že vyhrál, tak to byl nudný zápas, bez nápadu. No a na zemi, všichni si myslí, že jsem jenom boxer, protože takhle bojuju. Ale myslím, že dřív nebo později nějaká ta zem v mém zápase bude. A lidi budou překvapeni, protože tam taky něco zvládnu,“ prohlásil zvláště pod vlivem posledního Kinclova výkonu. Je však třeba říct, že s Vémolou šlo stylově o velmi výjimečnou situaci a například Alex Lohoré nebo Bryczkův krajan Tomasz Romanowski (který mimochodem bude již za týden bojovat o titul ve střední váze v KSW) by se slovy „nic extra postoji“ nejspíše nesouhlasili.

Robert přidal i lehce komickou situaci, kdy se se svým potenciálním rivalem potkali den po samotném Oktagonu 43:

„Potkali jsme se asi kolem páté ráno na chodbě hotelu. Já jsem se vracel od přátel, kteří za mnou přijeli do Prahy… A on asi odjížděl domů, protože měl s sebou tašku. Ale vyměnili jsme si jen pár slov, jestli není žádné zranění, jestli je všechno ok a tak. Jak se uklidní emoce po zápasu, tak řeči ohledně boje v kleci jsou to poslední, co nás zajímá.“

Uvidíme tedy, jestli k tomuto zápasu dojde. Ze sportovního hlediska je to teď pro Patrika nejspíše jediný adekvátní soupeř do titulového souboje ve střední váze. Vysněná pozvánka do UFC asi pro Roberta v tuto chvíli ještě nepřijde, ale vidle by do případného fightu mohl hodit Patrik Kincl, který pokukuje po střetnutí s Attilou Véghem.

Bryczek by se tak mezitím mohl představit s nějakým jiným soupeřem, zvláště když s návratem do klece chce docela pospíchat:

„Nejradší bych co nejdříve, akorát mám příkaz od svého trenéra Lukasze, že teď povinně musím dva týdny trénovat jen lehce… Ale poslední zápas skončil rychle, bez zranění, takže bych samozřejmě chtěl té formy, co mám, využít. Takže rychlé roztrénování, zpátky do gymu a co nejdříve do klece. Jestli se to nepovede koncem července, tak chci cílit na září/říjen.“

Zdroje:  Kanal Sportowy , Oktagon Live

Nejnovější články