Mám nůž na krku, přiznává Fenin před zápasem v Oktagonu. Jak to nyní má s alkoholem?

Mám nůž na krku, přiznává Fenin před zápasem v Oktagonu. Jak to nyní má s alkoholem? Martin Fenin v Oktagonu | zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

Martin Fenin se chystá na zápas v Oktagonu, který se uskuteční v polovině září. Příprava je evidentně velmi náročná.

Martin Fenin se objevil v pořadu Brichtalk, kde popovídal o hvězdné fotbalové kariéře a také o přípravě na svůj první zápas v kleci. Před kamerou upozornil na mikinu s logem klubu Gorila MMA, kde se nyní připravuje. “V roce 2018 jsem skončil s fotbalem. A když máš nějaký svůj gym, tak jsem pochopil, že je to v podstatě tvůj klub. Takže Gorila je můj klub.”

Následně vysvětlil, že byl zvyklý nosit dres klubu, za který zrovna hrál, takže to samé nyní praktikuje i v MMA. “A i když si ten merch kupuješ, tak to pro mě znamená víc než pro vás zápasníky, protože když jsem během svého života někde byl, tak jsem ty soupravy nosil. Teď najednou zase někam patřím.”

Někdejší špičkový fotbalista je zároveň zvyklý mluvit na rovinu, takže přiznal, že úvodní lekce v MMA byly opravdu náročné. “Ty začátky byly strašné. Ale musím říct, že jsem měl opravdu štěstí,” řekl a pochválil parťáky a trenéry, kteří na něj brali jisté ohledy. “Kdyby mi to dali trochu sežrat, tak bych to možná vzdal, ale měl jsem strašné štěstí na Pepu [Krále] a na všechny kluky, že mě od začátku podporovali. Musím říct, že začátky byly fakt trapné.”

Fenin dodal, že naplno trénuje zhruba od ledna. “Mám opravdu profesionální trénink. Není to p**el skončit ve 30, a teď v 36 zase skočit do profesionálního sportu.” Také prohlásil, že čas od času musí bojovat sám se sebou, jelikož už se mu zkrátka nechce tolik sportovat. “Byly tam nějaké propady, ale není to jednoduché. A fakt je to profi věc, takže je to pro mě motivace.”

Fenin se nijak netají svou láskou k alkoholu, což se sportem na profesionální úrovni nejde příliš dobře dohromady. “Každé auto jezdí na něco jiného,” zasmál se, přičemž přiznal, že si nějakou tu skleničku občas dopřeje. “Ale teď už jsou to dva měsíce do konce, už mám nůž na krku, takže to vyřadím skoro úplně.”

V kleci se potká s dalším německým fotbalistou - Kevinem Pannewitzem. Sluší se dodat, že se zápas uskuteční ve Frankfurtu, což je pro Fenina podstatný detail. Před českým publikem by totiž zápasit nechtěl. “Co si budeme povídat - umíš si představit, že bych vylezl tady na Štvanici? Lidé by mě vypískali… Ani bych se na to necítil. Vím, že v Německu za mnou lidé nějakým způsobem budou stát.”

Zdroje:  TeamBrichta - YouTube

Nejnovější články