Fotbalový potížista Martin Fenin se dal na MMA, za rok chce zápasit v kleci

Fotbalový potížista Martin Fenin se dal na MMA, za rok chce zápasit v kleci Martin Fenin v Oktagonu | zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

Bývalý fotbalista Martin Fenin navázal spolupráci s tuzemskou organizací OKTAGON MMA, na jejímž konci by měl nastoupit k profesionálnímu zápasu v kleci.

Martin Fenin býval jednou z největších nadějích českého fotbalu. Po skvělých výkonech na Mistrovství světa do 20 let v Kanadě, kterými pomohl týmu získat stříbrné medaile, se tento tehdy talentovaný útočník upsal bundesligovému Frankfurtu. A zažil tam debut, na jaký se nezapomíná. Hned ve svém prvním zápase v novém dresu se na domácím stadionu Eintrachtu blýskl hattrickem a minimálně pro místní fanoušky se tak zrodila nová hvězda.

Jenže ke smutku příznivců tohoto německého klubu, a taky českého fotbalu, trvala zlatá éra Martina Fenina jen velmi krátce. Fotbalistu trápily zranění, psychické problémy a také špatná životospráva. Z Frankfurtu během letní přestávky 2011 odešel do druholigové Chotěbuze a místo stránek sportovních médií začal stále více plnit ty bulvární. Jako například, když se mu povedlo vypadnout z okna hotelového pokoje. Kvůli svým eskapádám se mimo jiné stal jednou z inspirací pro známou fiktivní postavu Juliuse Lavického, kterého ztvárnil Jakub Štáfek v seriálu a filmu Vyšehrad.

Fenin už sice svou svou kariéru ve fotbale definitivně zakončil, teď však dostal šanci přesedlat na jiný sport a pokusí se tak o další ze svých mnoha avizovaných restartů. „Jsem Martin Fenin, bývalý fotbalista a za rok profesionální zápasník,“ říká na konci promo videa, které uvedlo jeho spolupráci s organizací OKTAGON MMA. Symbolicky během turnaje právě v již vzpomínaném Frankfurtu. Ostatně právě spojení Oktagonu a tohoto západoněmeckého města je nejspíše hlavní důvod vzniklé spolupráce.

„Martin s námi byl několikrát ve Frankfurtu a dokonce byl už i v MMA Spirit gymu a teď se potkal i s Christianem Eckerlinem v jeho gymu.“ uvedl na tiskové konferenci Ondřej Novotný.

„Znám Martinu už opravdu dlouho. Mimo fotbal jsme spolu měli hodně piv, takže ho znám velmi dobře. Je trochu šílený a chce bojovat, takže možná bude zábava sledovat ho. Taky jsem byl fotbalista, ale moc jsem nepil, on si s tímhle bude muset nějak poradit,“ ujal se pak slova vedle sedící německý bojovník Eckerlin, který je zároveň majitel vyhlášeného nočního klubu.

Vzhledem k pověsti bývalého fotbalisty, jeho neskrývané oblibě alkoholu a bezpočtu ohlášených a poté neúspěšných restartů kariéry se samozřejmě nikdo neubrání pochybám, jestli se Fenin dokáže připravit a nastoupit k MMA zápasu. Spolumajitel Oktagonu Pavol Neruda na tiskovce podobné myšlenky chápe, ale věří, že to tentokrát vyjde:

„Martin má svoje svérázné rysy, ale v srdci je to sportovec a to je to důležité. Přesně tohle totiž hledal a my jsme mu to nabídli. Je to sportovec, má rád, když má trenéra, který mu říká, co má dělat. Má rád disciplínu, rád ráno vstává na trénink. Rád se zdravě stravuje a tak dále. Takže i když to zvenčí může vypadat trochu riskantně, je třeba v tom vidět, že Martin Fenin je zkrátka sportovec, tělem i duší. A je to hodně loajální chlap a myslím si, že zkrátka vždycky dosáhne svého cíle. Ani Martinova žena mu nevěří, že to dokáže a on je hodně motivovaný dokázat jí opak.“

Organizace ani sám Fenin ještě neupřesnili, kdy by se měl bývalý fotbalista představit v kleci. Od listopadu by ale měla být na oktagon.tv k vidění série Last goal of Martin Fenin (Poslední gól Martina Fenina), která pravděpodobně bude mapovat jeho přípravu k avizovanému cíli – stát se profesionálním fighterem. Co se týče soupeře, promotéři pouze uvedli, že jednají s velkým jménem. Zda půjde také o fotbalistu ale nespecifikovali. Kdo ví, třeba se v kleci nakonec potká s Juliusem Lavickým, jeho představitel Jakub Štáfek už koneckonců v Oktagonu bojoval.

Zdroje:  Oktagon MMA

Nejnovější články