Stephan Pütz zvyšuje sázku. S Vémolou chce bojovat o svobodu jeho zvířat

Stephan Pütz zvyšuje sázku. S Vémolou chce bojovat o svobodu jeho zvířat Stephan Pütz před turnajem Oktagon 33 | zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

Oktagon se chystá na další výjezd do Frankfurtu, což mimo jiné znamená, že dostanou prostor velké německé hvězdy. Chybět nebude ani Stephan Pütz, který má nyní políčeno na Miloše Petráška, ale vyhlíží také souboj s Vémolou.

Promotér Ondřej Novotný dal jasně najevo, že souboj s Vémolou ještě má svůj čas, německou “T-800” si nejprve nechá řádně otestovat od motivovaného Miloše Petráška. Německá jednička polotěžké divize “Melouna” oceňuje především za ochotu brát těžké soupeře. “To, že sám sebe hecuje a chce opustit svoji komfortní zónu, to je pro něj, jako pro sportovce, ale i osobnost, velké plus,” řekl Pütz rozhovoru pro Oktagon.

A zatímco Petrášek naznačil, že do zápasu zřejmě nepůjde s konkrétním taktikou, jelikož je připraven na všechny aspekty boje, Stephan si hodlá prosadit vlastní plán, což vnímá jako jistou cestu za další výhrou. “Samozřejmě chci ukázat, jak jsem se připravoval, kvůli čemu jsem tak tvrdě dřel. Chci předvést svůj gameplan, který jsem si připravil, vyvíjet tlak a zápas předčasně ukončit. Je to pro mě velmi důležité,” řekl s tím, že očekává Petráška v té nejlepší možné formě.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený OKTAGON MMA (@oktagonmma)

V rámci natáčení se ale Pütz samozřejmě vyjádřil také k Vémolovi, jenž polotíze Oktagonu momentálně šéfuje. Jeho souboj o titul s Aleksandarem Iličem viděl Stephan na Štvanici na vlastní oči, žádný velký dojem na něj ale neudělal. “Vím, že si rád volí lehčí cestu, moc jsem nepochopil ten matchmaking. Byl to pro něj spíš takový dárek,” řekl k výběru srbského bojovníka.

Do ohně nedávno přiložil i Vémola, když reagoval na Němcův nápad, že by spolu měli bojovat také o právo na přezdívku převzatou z kultovního filmu. Karlos si postěžoval, že Němec vlastně nemá co ztratit, protože stejně všichni moc dobře vědí, kdo je skutečný Terminátor. Proto navrhl, že by měli bojovat také o výplatu.

Sázky se ale znovu zvyšují. Stephan se rozhodl, že zkusí zajít ještě o kus dál: “Myslím, že by měl vsadit žraloka a své dva tygry. Když ho porazím, tak se dostanou někam, kde budou mít možnost žít normálním životem.” Vémola se při každé příležitosti snaží dávat najevo, že zvířata miluje, někteří mu ale vyčítají chov velkých kočkovitých šelem. Ve skutečnosti se nestará o tygry, ale o lvy. Právě zvířata na Vémolu podle Pütze leccos prozrazují. “Odhaduji, že je dost egoistický člověk, což je poznat na jeho zálibě v držení zvířat. Je to materialista, ale myslím, že jeho pýcha se mu brzy stane osudnou.”

Také Stephan chová zvířata, po zahradě mu ale pobíhají trochu jiné “šelmy”. “Trávím hodně času se svými psy, je to můj velký koníček, miluji je.” Dalo by se říct, že provozuje menší útulek, pravidelně totiž poskytuje útočiště psům pocházejícím například z Řecka nebo Bulharska. Tráví u něj osm až deset týdnů. “Od nás se pak dostávají do nových rodin, mají díky tomu lepší podmínky, než aby byli někde v útulku v kleci. Dělám to z lásky ke zvířatům,” vysvětlil s tím, že pokud by měl více místa, vzal by si jich k sobě víc.

Oba borci si doposud vyměňovali názory s jistým respektem, je však možné, že Pütz nyní zašel příliš daleko. Vémolu v tomto směru kritizoval například Viktor Pešta, který prohlásil, že mu o blaho lva vůbec nejde, akorát si hraje na Mikea Tysona. A od té doby mu Vémola nemohl přijít na jméno. Sluší se dodat, že se Pešta zápasu s “Terminátorem” nakonec nedočkal, snad tedy německý fighter pochodí lépe.

Zdroje:  Youtube Oktagon MMA

Nejnovější články