Miloš Petrášek chce hodit vidle do bitvy terminátorů, s čím plánuje vyrukovat na německou T-800?

Miloš Petrášek chce hodit vidle do bitvy terminátorů, s čím plánuje vyrukovat na německou T-800? První stardown na Štvanici | zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

Plán na příští sobotu je poměrně jasný. Oktagon se vrací do Frankfurtu, po strop naplněná Festhalle již podruhé uvítá přední bojovníky největší česko-slovenské MMA organizace, mimo jiné také Miloše Petráška.

Oblíbeného bojovníka z Reinders MMA čeká nelehký úkol. Přivítá ho Stephan Pütz známý jako mašina “T-800”, který je v Německu považován za jedničku polotěžké váhy. “Pütze jsem sledoval, když zápasil v M-1. Když Oktagon expandoval do Německa a podepsal ho, tak jsem si říkal, že je to zápas, který rozhodně musím mít,” řekl Petrášek v rozhovoru pro Oktagon.

“Meloun” si moc dobře uvědomuje kvality německého veterána, proto dal do přípravy naprosté maximum. Většinu absolvoval v proslulém polském gymu Ankos MMA, kde využil širokou nabídku sparing partnerů. “Dobře se mi tam trénuje. Mám tam kluky, kteří jsou mu stylově podobní, stejně vysocí. Takže kvůli tomu se tam vracím… Říkám si, že když přežiju s nimi, tak přežiju i se Stephanem Pützem (smích).”

Petrášek se nechal slyšet, že by si dovedl představit i zápas s Rafaelem Xavierem nebo dalšími bojovníky z vrchní části žebříčku, “T-800” ale vnímá jako nejlepší možnou variantu a také jako obrovskou příležitost. “Tím zápasem můžu hodně získat,” řekl a prozradil, že ani nečekal, že mu Ondřej Novotný Pütze přihraje. “Myslel jsem si, že bude chtít udělat bitvu terminátorů, což samozřejmě bude chtít udělat, protože věří, že asi prohraju, ale já jsem připravený mu do toho hodit vidle a tu bitvu trošičku zkomplikovat.”

Zatím se zdá, že “Meloun” nemá žádný plán, je ale připraven prakticky na všechno. “Chci být důrazný jak v postoji, tak na zemi i ve wrestlingu,” řekl a dodal, že je mu vlastně vlastně jedno, jak se bude zápas odvíjet, nepromítá si žádné konkrétní scénáře. “Když mě hodí na zem, tak dokážu rychle vstávat nebo nasazovat techniky, když ho hodím já, tak budu pracovat. A když budeme v postoji, tak se budu snažit být důrazný v úderech.”

Z minulých zápasů je možné vypozorovat, že má Miloš velmi silné začátky, postupem času mu ale dochází energie, jelikož nestíhá okysličovat svou muskulaturu. “Většinou do toho ze startu vletím a pak mám slabší konce,” uznal a naznačil, že mu v tomto směru otevřel oči i boxerský duel se Samuelem Krištofičem. “V zápase s Pirátem jsem si ověřil, že do každého úderu nemůžeš dát sto procent, protože jinak tě to odvaří, ať máš sebelepší fyzičku.”

Ale zatímco v souboji s Krištofičem Petráškovi prakticky o nic nešlo, zápas s Pützem zásadně pohne s jeho kariérou. “V MMA chci sám sebe překonávat. A tenhle soupeř do toho dokonale sedí. Když ho porazím, tak mě to kopne k titulové šanci.” Není se tedy čemu divit, že myšlenky na bitvu v Německu jen stěží vyhání z hlavy. Krom touhy po titulu ho žene kupředu také syn, který se narodil začátkem roku. “V každém tréninku, když jsem v p**eli a nejde mi to, tak si vzpomenu, že to nedělám k**va jenom pro sebe. Až se na to podívá, tak chci, aby mohl říct, že má tátu, který se v životě snažil něco dokázat.”

Oktagon 26 se uskuteční již tuto sobotu, turnaj začne tradičně v 18:00 hodin. Celou akci bude možné sledovat skrze placený přenos na stránkách Oktagon.tv.

Zdroje:  Youtube Oktagon MMA

Nejnovější články