“Musel jsem do nemocnice,” vzpomíná Miloš Petrášek na přípravu s Jirkou Procházkou

“Musel jsem do nemocnice,” vzpomíná Miloš Petrášek na přípravu s Jirkou Procházkou Milos "Meloun" Petrášek | zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

Je dobře známo, že Miloš Petrášek intenzivně spolupracoval s Procházkou, před šampionským duelem měl za úkol imitovat soupeře Glovera Teixeiru. A jak nyní dodává, byla to pořádná fuška.

Petrášek v rozhovoru pro DVTV potvrdil, že nějaký čas figuroval v pozici sparing partnera, Procházku spolu s Michalem Martínkem navštívil v Brně, kde mu byl k dispozici celý týden, následně ještě navázali v Praze. “Už po dvou dnech jsem byl úplně modrý, vybarvený. Pak jsem musel jet do nemocnice na rentgen, protože jsem tam schytal nějaký úder ze zadní, pak jsem viděl dvojitě. Ty sparingy s ním jsou nepříjemné. Ale to se očekává, proto si nás tam zavolal. Potřeboval tvrdě naspárovat, od toho jsme tam byli.” Doktor následně Petráškovi doporučil další vyšetření, jelikož se obával, že má prasklou očnici. “Radši jsem to nechtěl vidět, takže jsem tam nešel.”

Že byly tréninky opravdu náročné, to dokládají i některé fotografie z místa činu. Už na nich je vidět, že první český UFC šampion své parťáky opravdu nešetřil. “Sparingy před takovým zápasem jsou prostě tvrdé,” konstatoval Petrášek. Doplnil, že v tréninku s Jirkou vždy nosí helmu, navíc používají sedmiuncové rukavice, ani ty ale jeho “bomby” moc dobře netlumí. “On má ty údery opravdu takové, jako má ve své přezdívce.” Procházka naproti tomu ochranným pomůckám příliš neholduje. “Ne ne, on helmu nenosí, on ji asi nepotřebuje. Nebo aspoň se mnou ne (smích).”

Asi netřeba dodávat, že spolupráce s bojovníkem této úrovně může člověka hodně posunout. Tak to ostatně vnímá i “Meloun”. “Každý trénink s ním je nepříjemný, ale zároveň obohacující, protože trénovat s takovým člověkem je prostě to nejlepší.” Ne každý se zkrátka může pochlubit tím, že se podílel na přípravě na titulovou bitvu v nejprestižnější MMA organizaci na světě. Slova chvály ovšem zazněla i z druhé strany. Jirka ještě před zápasem v rozhovoru pro Fortunu zmínil, že Petrášek dokázal skvěle imitovat projev Glovera Teixeiry, ocenil ho za jeho agresivní “Tysonovský” styl, který vychází z toho, že do úderů dává celé tělo. Také zmínil dynamické starty, přesně to od Glovera očekával.

Pro Petráška bylo samozřejmě velmi náročné zápas pouze sledovat, výsledek ho ale zase tolik nepřekvapil, protože ví, jak je rodák z Hostěradic nastaven a jak si věří. “Glover Teixeira nikdy nebyl ukončený na submisi, nikdo ho nikdy neutáhnul. A jemu se to povedlo. Nevím, co v tom člověku je, ale pro mě osobně je to jeden z největších úspěchů, který kdo kdy ve sportu dokázal,” prohlásil a ocenil nevídané tempo celého zápasu.

Procházka pomalu získává status žijící legendy, není tedy divu, že o něm začínají kolovat těžko uvěřitelné historky. V dokumentu Cesta bojovníka například zaznělo, že jednou tak dlouho zadržoval dech, až málem omdlel. I Petrášek podobné příběhy zaslechl. Zmínil, že Jirka jednou v kryokomoře, kde teplota může klesnout až na -150°C, vydržel zhruba 15 minut, běžná doba se přitom pohybuje mezi 3 a 5 minutami. “Pak z toho měl dokonce nějaké prochladnutí nebo omrzliny… Nechá se vyhecovat a má neskutečnou vůli.”

Zdroje:  DVTV , Fortuna YouTube

Nejnovější články