Pirát finišuje přípravu na Zdeňka Polívku, už nyní si ale brousí zuby na Terminátora

Pirát finišuje přípravu na Zdeňka Polívku, už nyní si ale brousí zuby na Terminátora Samuel Pirát Krištofič | zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

Na příštím turnaji pod taktovkou Oktagonu se objeví také Samuel Krištofič, který se po krátké pauze vrací do boje. V Německu by se chtěl přiblížit k další titulové šanci.

“Vrchol přípravy už máme za sebou, teď už je to víceméně takové dolaďování. Myslím si, že forma je dobrá, teď je třeba přetavit to v zápase,” prozradil Samuel Krištofič v pořadu Bez rukavic necelé dva týdny před dalším zápasem v Oktagonu. Ještě nedávno přitom vůbec nebylo jisté, zda v organizaci zůstane. “Věděl jsem, že v nejbližší době nebudu řešit zápas, protože jsem měl svatbu a nějaké další věci. Věděl jsem, že zápas nebude, tak jsem nepociťoval potřebu tu smlouvu hned podepsat,” vysvětlil průtahy při domlouvání nového kontraktu.

Zájemců ostatně bylo hned několik. O angažmá vyjednával s PFL nebo s Bellatorem, zajímavou nabídku dostal také od RFA. “Nakonec se ukázalo, že pro mě teď Oktagon bude nejlepší, tak jsem se rozhodl tak, že zůstávám. Mám zde pestrou minulost a mám to tady rád, dá se říct, že jsem tu od začátku, takže super.”

V Německu změří síly se Zdeňkem Polívkou, který si o něj sám řekl. “Podíval jsem se na nějaké jeho poslední zápasy, hlavně trenéři si to nakoukali. V některých ohledech je těžko čitelný, protože přichází s novými věcmi. Je to asi tím, že je mladý,” řekl s tím, že Polívka teprve formuje svůj projev v kleci, jelikož se stále učí nové věci. “V tom je pro mě asi nejvíce nebezpečný, musím dávat pozor i na to, co jsem v jeho zápasech neviděl, protože zápas od zápasu jde nahoru, jeho výkony jsou lepší a lepší.”

Zatím se zdá, že nás čeká džentlmenský duel bez slovních přestřelek, což je v případě slovenského bijce lehce nezvyklé. “Nechybí mi to, nemám rád umělý trashtalk. Když se s někým nemám rád, tak to tam je, když se do mě někdo opře, tak si samozřejmě nenechám s**t na hlavu, jak se říká. Ale myslím si, že se Zdeňkem máme celkem dobrý vztah, ta jeho výzva byla taková pokorná, snad uděláme o to lepší zápas. Ukážeme, že i bez trashtalku jde udělat dobrý zápas, který bude lidi bavit.”

“Pirát” uznal, že Polívka může z vítězství vytěžit víc než on sám, zároveň však poukázal na skutečnost, že jsou v žebříčku hned vedle sebe (třetí a čtvrtá pozice). “Je dost možné, že mi toto vítězství bude stačit, abych se mohl posunout a jít zase o titul. Takže v tomto směru je to pro mě velká motivace.”

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený OKTAGON MMA (@oktagonmma)

Nad Krištofičem bychom v žebříčku našli akorát Alexe Lohorého, kterého by v případě výhry na Polívkou zajisté přeskočil. No a pak už zbývají pouze Karlos Vémola a nynější šampion Patrik Kincl, jejichž vzájemný duel je již potvrzen. “Pirát” přiznal, že by byl raději, kdyby Vémola v prosinci převzal žezlo, protože si na něj už poměrně dlouho brousí zuby. “Rád bych si zazápasil s Karlosem. Dlouho jsme po sobě stříleli, měli jsme nějaké slovní konflikty, hodně lidí to chtělo vidět. Nebudeme si nic nalhávat, Karlos je určitě jeden z nejvýjimečnějších zápasníků u nás na scéně,” prohlásil a dodal, že by mu bitva s “Terminátorem” dodala obrovskou motivaci.

Klání dvou šampionů dle jeho slov není tak jednoznačné, je přesvědčen, že má Kincl velkou šanci na vítězství. “Je to ale o hlavě, o tom, jak se dokáže vypořádat s tím tlakem,” připomněl. Patrik v tomto ohledu podle něj tahá za kratší konec provazu, byť je komplexnější. “Mám pocit, že má Kincl problém s hlavou, se zvládáním těch zápasů… To by mohla být cesta pro Karlose, tím tlakem by si mohl naklonit misky vah na svou stranu.” Zatím se tedy zdá, že bude Krištofič sázet na Vémolu.

Zdroje:  Youtube Oktagon MMA

Nejnovější články