Česko má další bojovnici v UFC! Kdy a s kým se Tereza Bledá utká?

Česko má další bojovnici v UFC! Kdy a s kým se Tereza Bledá utká? Tereza Bledá | zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

Je to tady! Česká družina v UFC se rozroste o Terezu Bledou, teprve dvacetiletá bojovnice si odbyde premiéru už příští měsíc, nečeká ji ale nic snadného.

Na začátku září zažila Tereza Bledá (6-0) největší zklamání v dosavadní zápasnické kariéře. V show Dana White's Contender Series sice dominantně vyhrála, pro šéfa UFC to ale nebylo dost. "Slyšel jsem skvělé věci o jejím boji v postoji, ale dnes jsem ho viděl jen hodně málo. Byla hodně v klinči a na zemi. Nastupovala dnes jako favoritka 6:1, ale nemyslím si, že tak bojovala. Připisuji to nervům, je mladá, je jí 20, má v tomhle sportu ještě spoustu času. Myslím, že potřebuje více zkušeností," slyšela od něj a domů odjela jako jediná z pěti vítězů bez smlouvy.

Bylo ale jasné, že matchmakeři z UFC budou mít Terezu dále pod drobnohledem, a pokud bude pokračovat ve vítězném tažení, brzy ji do nejslavnějšího oktagonu povolají. To se nakonec stalo ještě dřív, než se čekalo.

"Naprosto skvělé zprávy! Nemůžu uvěřit, že se to děje. Když se sny stanou skutečností," reagovala Bledá na svém Instagramu. Její trenér André Reinders doplnil, že už znají datum i jméno soupeřky, detaily ale samozřejmě zatím prozradit nemohl.

Známý novinář Marcel Dorff z Eurosportu nicméně přišel se zákulisní informací, že se Bledá 19. listopadu v Las Vegas utká s Brazilkou Natálií Silvou. Ta v UFC debutovala letos v červnu a nutno uznat, že udělala velký dojem. Kanaďanku Jasudavicius naprosto deklasovala a zápas byl od začátku do konce v její režii. V postoji ukazovala širokou paletu rychlých kopů a trefovala i boxerskými kombinacemi. Když už ji soupeřka natlačila do klinče na pletivu, nenechala se stáhnout na zem a byla to naopak právě ona, kdo tam dokázal boj přenést. V postoji Kanaďance ztěžovala zacílení skvělým pohybem a dokázala efektivně bojovat i z ústupu. 

Celkově má Silva bilanci 13 vítězství, 5 porážek a 1 remízu. Naposledy prohrála v roce 2017 a od té doby nasbírala už 7 vítězství v řadě, až na poslední navíc všechny před limitem na submise. Terezu tedy na uvítanou nečeká nic snadného, měla by ale mít silovou převahu, což by mohl být rozhodující faktor. Jasudavicius také vůbec nevyužívala calf-kicky, které by mohly Brazilce vzít pohyb, ze kterého hodně těží. V minulosti jí moc neseděl ani thajský klinč a kolena, i tohle by mohla být cesta k vítězství.

Duel Bledá – Silva by se měl odehrát 19. listopadu na turnaji UFC Vegas 65, jemuž vévodí bitva v těžké váze mezi Derrickem Lewisem a Sergheiem Spivacem. Oficiální potvrzení pravděpodobně proběhne v následujících dnech.

Zdroje:  Eurosport.nl

Nejnovější články