Popelka českého MMA se stala královnou! Tereza Bledá zvítězila díky ostrým loktům a je první šampionkou Oktagonu

Popelka českého MMA se stala královnou! Tereza Bledá zvítězila díky ostrým loktům a je první šampionkou Oktagonu Tereza Bledá se svým novým šapionským pásem. | zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

Nekompromisně a tvrdě si šla za svým cílem stát se šampionkou v muší váze. Tereza Bledá nedala Brazilské soupeřce žádnou šanci.

 

Tereza Bledá ve svých 20 letech přepsala historii organizace Oktagon MMA, když získala titul v muší váze a stala se první ženskou šampionkou největší domácí MMA organizace. Její cesta k titulu netrvala moc dlouho, ale byla hodně intenzivní. Po úspěších v amatérském MMA vlétla Tereza v roce 2020 mezi profesionály a hned se postarala o obrovskou senzaci. V rámci hybridních pravidel Oktagon Underground totiž porazila ostřílenou veteránku Lucii Pudilovou. Vítězství poté urvala taky nad zkušenou Magdou Šormovou a Lucií Szabovou, čímž si vysloužila titul královny Oktagonu Underground. Bylo tak jasné, že se na československé scéně rodí hvězda, která by mohla zamíchat kartami nejen v domácí kotlině.

Po vítězství v Undergroundu šla Tereza do profi MMA, kde nasbírala 4 zápasy, bez jediné porážky. Dnes k nim přidala pátý, ten nejdůležitější. Promotéři Oktagonu jí ale nechtěli dát nic zadarmo, a tak pro titulový zápas povolali velice těžkou soupeřku, zkušenou brazilskou bojovnici Mabelly Limu, která měla na kontě 9 výher a jen jedinou porážku. Tu obdržela v DWCS, tedy talentové soutěži, kde šéf UFC vybírá nové bojovníky do své organizace. Aby to Tereza měla ještě těžší, její soupeřka převážila požadovanou váhu téměř o 2 a půl kila.

Tereza Bleda vs. Mabelly Lima Tereza Bledá má šanci vyhrát titul muší váhy v Oktagonu. V cestě ji ale stojí zkušená Brazilka. | zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

Česká bojovnice z Reinders MMA se však velké šance ani těžké soupeřky nezalekla a vyhrála ve velkém stylu. Brazilskou soupeřku přejela naprosto dominantním způsobem hned v prvním kole.

Brazilka byla ze začátku trochu aktivnější a začala Terezu okopávat lowkicky. To se jí ale stalo osudným, protože Tereza jeden z jejích kopů na stehno skvěle zachytila a vzala jí na zem. Tam se z half-guardu po chvíli dostala do mountu a začala Limu cupovat svými lokty v obličeji. Ty měla pořádně nabroušené, protože hned první loket otevřel brazilské bojovnici pořádný kráter na čele.

Tereza v útoku nepolevovala a na Limu neustále sázela své ostré lokty. Její soupeřka na takový tlak nedokázala najít odpověď a přestala se aktivně bránit. Rozhodčí Gerd Richter tak zápas ukončil v čase 1:49 a Tereza Bledá se ve 20 letech stala první šampionkou muší váhy.

Jaká bude její budoucnost se uvidí, ale už teď je jasné, že Tereza má velice dobře našlápnuto do UFC a pravděpodobně ji tam dříve nebo později uvidíme.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený OKTAGON MMA (@oktagonmma)

Zdroje:  Oktagonmma.cz

Nejnovější články