Tereza Bledá má před sebou titul a těžkou výzvu, soupeřka převážila limit o více než 2 kg

Tereza Bledá má před sebou titul a těžkou výzvu, soupeřka převážila limit o více než 2 kg Tereza Bledá má šanci vyhrát titul muší váhy v Oktagonu. V cestě ji ale stojí zkušená Brazilka. | zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

MMA bojovnice Tereza Bledá se zítra utká o titul muší váhy organizace Oktagon MMA. V cestě jí bude stát ostřílená Brazilka, která však nesplnila váhový limit.

V hlavním zápase večera na turnaji Oktagon 30, který se uskuteční už zítra večer, se střetne mladá a talentovaná bojovnice Tereza Bledá s velice nebezpečnou bojovnici Mabelly Limou. A půjde o hodně, konkrétně o titul šampionky Oktagonu v muší váze.

Brazilka bude pro Terezu zatím určitě nejtěžším testem v její dosavadní kariéře. A to doslova. Nejen, že se totiž jedná o zkušenou zápasnici, která za svou kariéru vyhrála 9 zápasů a prohrála jen jednou, ale také dnes nenavážila požadovanou hmotnost pro kategorii muší váhy. Ta činí 56,7 kg a váha pod Mabelly Limou dnes dopoledne ukázala 59,1 kg. Brazilská bojovnice tak převážila limit o 2,4 kg, naopak Tereza splnila váhu na jedničku a navážila 56,4 kg.

Už když šla Mabelly Lima na váhu, nevypadala příliš sebevědomě a bylo jasné, že něco není v pořádku. To neuniklo ani její české soupeřce:

„Já už jsem si trochu myslela, že nenaváží, jak tu seděla,“ řekla Tereza hned po vážení. „Vypadala špatně a 2 kilogramy ještě nejsou něco, co bych nevzala. Ať to ještě zkusí a mě stačí, že já mám váhu hotovou.“

Kvůli nenavážení požadované hmotnosti se ale brazilská bojovnice nemůže zítra stát šampionkou. Tereza Bledá však o svoji šanci na titul nepřišla a pokud Limu porazí, stane se první vůbec první královnou v historii organizace Oktagon MMA.

Lehké to ale mít nebude, Lima je komplexní bojovnice s dobrým postojem i wrestlingem a dokonce se před třemi roky ucházela o smlouvu s UFC v talentové soutěži šéfa UFC - Dana White’s Contender Series. Tam sice prohrála na body, ale už to, že o ni usilovalo UFC, svědčí o jejích kvalitách. Proti ní ale hraje dvouletá zápasová pauza, zatímco Tereza v tomto roce odbojovala už 3 zápasy.

Nejsilnější stránkou Bledé je wrestling a grappling spolu s její silou, díky čemuž v profesionálním MMA porazila už 4 soupeřky, z toho třikrát před limitem. Teď však prozradila, že v kleci ukáže něco, co u ní fanoušci ještě neviděli:

„Má trochu podobný styl jako já a zkusím předvést něco, co jsem ještě nepředvedla.“

Jak zápas dopadne a jestli se Tereza Bledá stane historicky první šampionkou Oktagonu, se dozvíme zítra večer.

Zdroje:  Youtube Oktagon MMA

Nejnovější články