119kilový Cverna prohnal Piráta po ringu, boxerský duel nakonec skončil remízou

119kilový Cverna prohnal Piráta po ringu, boxerský duel nakonec skončil remízou Samuel Pirát Krištofič vs. Alex Cverna | zdroj: Profimedia

Slovenský bojovník Samuel Krištofič ustál granáty o více než 20 kg těžšího Alexe Cverny, ze svého výkonu byl přesto zklamaný. "Toto mi viac ublížilo, ako pomohlo," přiznal po zápase.

Jedním z nejzajímavějších zápasů včerejšího boxerského galavečera Fight Night Challenge byl bezpochyby duel mezi Samuelem "Pirátem" Krištofičem a Alexandrem Cvernou, který Karlos Vémola v roli uvaděče nazval soubojem Davida a Goliáše. "Cverminátor" totiž den před zápasem navážil 119 kilogramů, zatímco slovenský bojovník "pouze" 97,5 kg.

Tomu odpovídala i zvolená taktika, Pirát věděl, že jedna čistě trefená bomba od soupeře může být KOnečná. Snažil se tedy hodně hýbat na nohou a po útocích ihned svazoval boj do klinče, které rozhodčí nechával celkem dlouho. Jakmile Cverna vyrazil do útoku, Krištofič rychle couval nebo se instinktivně potápěl pro takedowny. V prvním kole ale pravděpodobně nabodoval víc.

V obdobném duchu se neslo i kolo druhé. Fyzicky náročné klinče se ale podepsaly na Pirátově fyzičce a ve třetím kole jako by se začal lámat chleba. Cverna zasahoval a v samotném závěru se Krištofič dal na útěk, za což si vysloužil bučení publika. Perné chvilky ho ale měly teprve čekat, v posledním kole si totiž ještě zaběhal a když se do toho Cverna v závěru pustil, měl co dělat, aby do závěrečného gongu přežil. Nakonec ale vybojoval remízu.

Pirát, jenž normálně zápasí ve váze do 84 kg, po zápase přiznal, že byl váhový rozdíl znát. Se svým výkonem ale spokojený vůbec nebyl. 

"Vôbec som nerobil to, čo som mal robiť, to čo som chcel, to čo som trénoval. Namiesto toho, aby som ruky držal hore, som hlavu dával dole. Normálne mi zo seba nie je dobre. Trénujem ako kokot, potom neviem poriadne udrieť predné zadné. Som teraz zo seba trošku sklamaný, naštvaný na seba. Nie kvôli tomu, že nebolo víťazstvo, ale kvôli tomu výkonu... Ani neviem, či to chcem vidieť, pretože takto spätne, keď nad tým rozmýšľam, tak mi toto viac ublížilo, ako pomohlo. Čo som si myslel, že bude presne opak. Ale ideme ďalej, zranenie nie je. Ale už neviem, čo mám so sebou robiť. Čím viac trénujem, tým viac mám pocit, že som slabší."

To Alex Cverna byl především rád, že se mohl po sérii zrušených zápasů konečně ukázat fanouškům. A v 46 letech předvedl s o mnoho mladším soupeřem úctyhodný výkon.

Zdroje:  Fight Night Challenge

Nejnovější články