Vánoční slavení můžu dohnat později, zápas je důležitější. Tereza Bledá má jasné priority, titul je pro ni třešnička na dortu

Vánoční slavení můžu dohnat později, zápas je důležitější. Tereza Bledá má jasné priority, titul je pro ni třešnička na dortu Tereza Bledá, jeden z největších českých talentů na MMA scéně. | zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

Největší naděje českého ženského MMA zabojuje o premiérový titul v muší váze organizace Oktagon MMA. Terka Bledá si našla čas v nabitém programu a zodpověděla nám pár otázek.

Tereza Bledá (4-0) je dvacetiletá zástupkyně Reinders MMA gymu, kde trénuje po boku špičky českého MMA. Náročný trénink nese ovoce a pokud Tereza získá titul na turnaji Oktagon 30, může se stát další českou zástupkyní v nejprestižnější světové organizaci UFC. Její soupeřkou bude brazilská bojovnice Mabelly Lima (9-1). Lima prohrála pouze v zápase Dana White's Contender Series, tedy těsně před vstupní branou do elitní organizace, a bezesporu patří mezi nejtěžší soupeřky, jakým kdy Bledá čelila. Brazilka však nesplnila váhový limit a premiérový titul v ženské divizi tak může získat pouze česká bojovnice.

Ve svém mladém věku patříš mezi největší naděje nejen ženského MMA, ale i českého sportu obecně. Vnímáš zvýšený zájem o svoji osobu, když se z Tebe stala hvězda Oktagonu?

Neřekla bych, že jsem zrovna hvězda Oktagonu. Každopádně mě zvýšený zájem o mé zápasy moc těší.

Na turnaji Oktagon 30 se můžeš stát první ženskou šampionkou a zařadit se po bok největších hvězd domácí scény. Cítíš, že Ti takový úspěch může otevřít dveře do nejlepší ligy světa, kterou je bezesporu UFC?

Mám velikou radost, že mohu zabojovat o první ženský titul v Oktagonu a moc doufám, že mi získaný titul otevře dveře do světa.

Nastoupíš v hlavním a zdaleka nejsledovanějším zápase. Změnila jsi přípravu na tak důležitý duel, především po psychické stránce?

Po psychické stránce jsem nic neměnila. I nadále spolupracuji se svým mentálním koučem Mariánem Jelínkem a máme spolu skvělé výsledky.

Trénuješ v Reinders Gymu, kde si všichni členové pochvalují přátelskou a pohodovou atmosféru. Jaké to je, trénovat po boku těch nejlepších český zápasníků?

Mám to štěstí trénovat s českou špičkou a i díky nim a trenérovi Andrému se mohu stále zlepšovat.

Soupeřka na první pokus nenavážila o dva kilogramy. Ty jsi váhu zvládla naprosto s přehledem. Jak složité bylo shazování v povánočním období?  

Samozřejmě mě zmeškané vánoční přejídání trochu mrzelo, ale zápas a titul je nesčetněkrát důležitější než vánoční slavení. To mohu dohnat později. 

Jak jsi trávila vánoční svátky s myšlenkou, že Tě čeká nejdůležitější zápase Tvé dosavadní kariéry?

Všechny zápasy vnímán stejně důležitě, samozřejmě titul je třešnička na dortu, na kterou se moc těším.

Za celou redakci držíme české zástupkyni všechny palce a společně doufáme, že první česká šampionka naváže na úspěšné domácí borce v Ultimate Fighting Championship. 

Zdroje:  Vlastní

Nejnovější články