Oktagon odhalil bojovníka roku, rozhodli o něm fanoušci

Oktagon odhalil bojovníka roku, rozhodli o něm fanoušci Bojan Veličković se stal vítězem pyramidy Tipsport Gamechanger | zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

Loňský rok už je sice nějaký ten čas za námi, začínají se ale objevovat výsledky nejrůznějších hlasování o to nej v bojových sportech.

Své vlastní hlasování tradičně vypisuje i organizace Oktagon MMA. Fanoušci mohou hlasovat v několika různých kategoriích, tou hlavní je ale bezesporu Bojovník roku. Tím se za loňský rok stal Bojan Veličkovič. Nutno uznat, že zaslouženě.

Srbský fighter se blýsknul v rámci pyramidy Tipsport Gamechanger, kde absolvoval celkem 4 zápasy. Rumonského "Drákulu" Surdua v prvním kole uškrtil po vzájemném knockdownu, s "Keltem" Jungwirthem svedl tvrdou tříkolovou bitvu, Davida Kozmu v odvetě knockoutoval rovněž v úvodní rundě a nakonec ve finále přečkal pekelné první kolo od "Sparťana" Michailidise, aby ho pak ulovil do rear-naked choke, díky čemuž si připsal královskou odměnu a také se nesmazatelně zapsal do historie organizace.

Zda bude Bojanova jízda pokračovat i letos, to teprve uvidíme. Jelikož je teď welterová váha bez šampiona, nabízelo by se, že jako další o pás zabojuje právě on. O odvetu s ním se hlásí Leandro "Apollo" Silva, jeho poslední přemožitel. Brazilec si ale nejspíš bude muset počkat, "Prométheus" se totiž nechal slyšet, že si teď dá na nějaký čas pauzu.

Už 2. března se ale v Ostravě roztočí kola další sezóny Gamechangeru a možná právě tam započne cesta oktagonního bojovníka roku 2024. Pyramida je totiž možná ještě nabitější než loni a vyhrát ji bude opět nepředstavitelně náročné. 

Celá startovka turnaje Oktagon 54 zatím vypadá takto:

Patrik Kincl vs. Piotr Wawrzyniak

o titul střední váhy 

Tipsport Gamechanger:

Makwan Amirkhai vs. Mago Machaev

Ronald Paradeiser vs. Attila Korkmaz

Vladimír Lengál vs. Daniel Torres

Mateusz Legierski vs. Matouš Kohout

Marcel Grabinski vs. Acoidan Duque

Hafeni Nafuka vs. Predrag Bogdanovič

Akone Wanliss vs. Sahil Siraj

Miloš Janičič vs. ?

Donovan Desmae vs. ?

Agy Sardari vs. ?

Jason Ponet vs. ?

Zdroje:  Oktagon MMA

Nejnovější články