Oktagonu se povedlo ulovit italskou hvězdu, exšampiona Cage Warriors přivítá moldavský Drákula

Oktagonu se povedlo ulovit italskou hvězdu, exšampiona Cage Warriors přivítá moldavský Drákula Tipsport Gamechanger: Bojan Veličković vs. Ion Surdu | zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

Prošel si prestižními organizacemi, patří mezi nejúspěšnější italské zápasníky. Podaří se Paternòovi uspět i v Oktagonu, anebo ho Drákula zarazí hned na startu?

Největší česko-slovenská MMA organizace završí letošní rok 29. prosince turnajem v pražské O2 areně. Známy už jsou takřka všechny zápasy. Vrchol večera obstará šampion Patrik Kincl, který bude titul střední váhy hájit před slovenským tvrďákem Vlastou Čepem. Uvidíme také finále pyramidy Tipsport Gamechanger, v němž se o pohádkovou odměnu utkají Bojan Veličković a Andreas Michailidis.

Pro případ, že by Srb či Řek nemohli nastoupit, přidali promotéři na startovku také rezervní zápas. Moldavského "Drákulu" Iona Surdu už u nás fanoušci dobře znají. V úvodním kole měl sice smůlu a s Veličkovićem po vzájemném knockdownu prohrál, následně si ale spravil chuť na Kerteszovi a Lohorém, kterého tvrdě knockoutoval a připsal si tím jubilejní desáté ukončení v prvním kole.

Ani tentokrát ho nečeká nic snadného. Jméno Stefano Paternò sice většině fanoušků u nás nic neřekne, Oktagonu se ale podařilo ulovit další velkou rybu z evropského rybníčku. Ital získal v roce 2018 titul prestižní anglické organizace Cage Warriors, o nějž sice hned následně přišel, ale následně se ukázal také na turnajích Bellatoru a získal pás v italské organizaci Venator. Do boje se bude vracet po více než roční pauze, ale již v minulosti ukázal, že mu to žádné velké problémy nedělá.

Stejně jako Surdu i Paternò preferuje boj v postoji, z 15 vítězství získal 9 díky T/KO, 3 na submisi a 3 na body. Prohry utrpěl 4, nikdy ale nepadl před limitem, na kontě má také jednu remízu. Čeká nás tedy nejspíš hodně atraktivní zápas, kde bude knockout doslova viset ve vzduchu. Nepřekvapilo by ale ani to, kdyby se Ital rozhodl vzít zápas na zem v domnění, že právě tudy povede snazší cesta k vítězství.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený OKTAGON MMA (@oktagonmma)

Zápasy turnaje OKTAGON 51, které už známe:

Patrik Kincl vs. Vlasto Čepo

Bojan Veličković vs. Andreas Michailidis

Karlos Vémola vs. Samuel Krištofič

Daniel Škvor vs. Martin Zawada

Ion Surdu vs. Stefano Paternò

Karol Ryšavý vs. Abou Tounkara

Tomáš Fiala vs. Hassan Shaaban

Magda Šormová vs. Mallory Martin

Zdroje:  Oktagon MMA

Nejnovější články