Ondřej Petrášek doufá, že ho někdo z bojovníků brzy vyzve, rád by změřil síly se šampionem Oktagon Výzvy

Ondřej Petrášek doufá, že ho někdo z bojovníků brzy vyzve, rád by změřil síly se šampionem Oktagon Výzvy zdroj: Profimedia

Ondřej Petrášek okomentoval svůj první zápas v Oktagonu a naznačil, co plánuje jeho mladší bratr Miloš.

Spousta fanoušků československého MMA donedávna pravděpodobně ani netušila, že má Miloš Petrášek staršího bratra. Ale protože i Ondřej aktivně zápasí, bylo jen otázkou času, než se také objeví na turnaji organizace Oktagon MMA. Premiéru zvládl na jedničku, s Tomášem Fialou si poradil hned v prvním kole. Dal tak jasně najevo, že stejně jako jeho známější bratr patří mezi špičku tuzemské scény. O zápase, tréninku a dalších věcech se nyní rozpovídal v posledním dílu podcastu Fair Play Thinker.

Do zápasu sice nastupoval po čtrnáctiměsíční pauze, tím se ale nenechal nijak rozhodit. Ondřej je považován za šikovného grapplera, není tedy divu, že Fialu už po třiceti vteřinách kontroloval na zemi. V rozhovoru nicméně řekl, že se velmi dobře bránil a vše si pohlídal. Petrášek se chtěl pokusit o krucifix, Fiala mu ale nedal prostor. A někdy v tu chvíli si Ondřej řekl, že ho zřejmě čekají těžké chvíle.

Když se vrátili do postoje, zabodoval naopak Fiala, který Petráška skvěle zasáhl ze zadní ruky. “Na chvíli jsem přestal boxovat, začal jsem couvat a krýt se, takže mě asi trochu trefil. Až po nějaké době jsem se restartoval.” Krátce poté mu vše vrátil i s úroky, když ho překvapil hákem z přední ruky. “Jsem přesvědčený o tom, že kdybych Tomáše takhle netrefil, tak by ten zápas byl extrémně dlouhý,” prohlásil. Z rozhovoru vyšlo najevo, že si úder nacvičoval už před zápasem. Předvídal, že bude soupeř očekávat pokus o strh, snažil se tedy drilovat náznak na takedown zakončený hákem. A přesně to se mu nakonec podařilo zrealizovat.

 

Petrášek se přiznal, že nepatří mezi bojovníky, kteří rádi cestují na tréninkové kempy do zahraničí. Byl se sice podívat v polském Ankosu, který je mezi tuzemskými bojovníky oblíbenou destinací, do přípravy na Fialu ale nic takového nezařadil, přestože uznal, že šlo zatím o největší zápas jeho kariéry. “Určitě byl můj nejtěžší soupeř, tak jsem si říkal, jestli bych také neměl někam vyrazit. Ale pak jsem si uvědomil, že mě tady kluci v 70 řežou dost.” Dodal ale, že by určitě vycestoval, pokud by mu chyběli sparing partneři, těch má však v Reinders MMA víc než dost.

Před premiérou v Oktagonu dodržoval poctivý plán, za týden stihnul zhruba 10 tréninků. Zároveň se však prý snaží poslouchat tělo. “Už nejdu tak přes hranu. Je dobré dřít, ale hrozně důležité je poslouchat tělo. Když jsem se cítil být unavený, tak jsem si řekl, že na trénink prostě nepůjdu, budu doma a odpočinu si. Už vím, že zranění a podobné věci přicházejí tehdy, když tělo neposloucháš.” Nyní už je schopen poznat obyčejnou lenost od přetrénovanosti, což je pro efektivní přípravu důležité.

Díky zápasu s Fialou si potvrdil, že je pro něj lehká váha ideální. “Jsem mezi welterem a lehkou váhou, ale už jsem se musel rozhodnout. V té 77 si myslím, že bych na to silově měl, ale výškově by to pro mě mohl být problém.” Největším problémem je podle něj váha, nyní si ale dokázal, že shazování zvládne.

K zamyšlení přiměl i bratra Miloše, i on nyní údajně zvažuje, že by zkusil více hubnout. “Podle mě trochu laboruje s myšlenkou, že by možná zkusil nižší váhu, tak uvidíme.” Sluší se dodat, že Miloš Petrášek běžně nastupuje v polotěžké divizi. Ondřej připomněl, že "Meloun" nyní asistuje Michalu Martínkovi, který má před druhým zápasem v ACA. Následně by tedy mohl pokračovat v přípravě a po dlouhé pauze naskočit do dalšího zápasu. Ondřej by byl rád, kdyby mohli na nějakém z chystaných galavečerů nastoupit společně, s Milošem se ale shodli, že nejde o dobrý nápad, protože by špatný výsledek jednoho z nich eventuálně mohl ovlivnit druhého. Raději se tedy budou střídat.

Momentálně nemá Ondřej žádné dlouhodobé cíle, nepomýšlí ani na titul, který nyní drží Ivan Buchinger. Ten by podle něj byl příliš tvrdým oříškem. Chtěl by ale zápasit častěji, více se představit divákům. Nyní doufá, že si o něj brzy někdo řekne, konkrétně zmínil Karola Ryšavého. “Nemůžu se vyhýbat těžkým zápasům, budu se snažit brát, co přijde.”

Na celý rozhovor se můžete podívat zde:

Zdroje:  Fair Play Thinker

Nejnovější články