Petrášek přeje kamarádovi Martínkovi, aby jej v nadcházejícím zápase litevský soupeř trefil hned na začátku

Petrášek přeje kamarádovi Martínkovi, aby jej v nadcházejícím zápase litevský soupeř trefil hned na začátku zdroj: Profimedia

Michal Martínek se koncem dubna utká s Litevcem Tomasem Pakutinskasem. Miloš Petrášek naznačil, že je pro českého borce ideálním soupeřem.

Ondřej Novotný si k vysílání pravidelného podcastu MMA letem světem opět přizval Miloše Petráška, s nímž se mimo jiné věnoval čerstvě oznámenému zápasu Michala Martínka. Právě Petrášek s “Černovousem” často trénuje, k jeho druhému zápasu v organizaci ACA tedy rozhodně má co říct.

Martínek se koncem měsíce utká s Tomasem Pakutinskasem. Litevec musel překousnout těžké období na samém začátku MMA kariéry, z prvních deseti zápasů se mu totiž podařilo zvítězit pouze jednou. Ani to ho ale od náročného sportu neodradilo, za což sám sobě může poděkovat, jelikož dozrál v bojovníka, který naopak jen tak lehce neprohraje. Do ACA ostatně nastupoval s šesti výhrami v řadě.

Dle Miloše Petráška jde o těžkého soupeře, který se vyznačuje silným prvním kolem. Upozornil na úvodní zápas v ACA, v němž se potkal s Danielem Omielanczukem. Souboj skončil hned v prvním kole, jelikož Pakutinskas nebyl schopen pokračovat. Důvodem údajně  bylo zlomené žebro, o zranění se postaral soupeřem skvěle trefený roundkick. “Melounovi” se ale celá situace příliš nezdá. “Nikdy jsem neviděl, že by někdo sám odešel z žíněnky, když má zlomená žebra,” prohlásil a vyjádřil podezření, že se Litevec spíše pouze vyčerpal. To ale nic nemění na tom, že je silný v prvním kole.

Také Martínek umí nastartovat hned v první pětiminutovce, k tomu ale potřebuje správný impuls. “Michal má také silné první kolo. Když dostane první ostrý úder, hned se zapne. Když s ním ale jdeš pohodičku, tak ji nenarušuje, pokračuje v ní. Podle mě by paradoxně bylo nejlepší, kdyby ho Litevec hned na startu něčím trefil, aby ho to neohrozilo, ale správně nakoplo,” vysvětlil. Petrášek si tuto Martínkovu vlastnost otestoval v rámci sparingů, podobně dle jeho slov startuje například Daniel Škvor.

Promotér Oktagonu upozornil, že se Pakutinskas momentálně pohybuje na 147. příčce žebříčku Fight Matrix, zatímco Michal Martínek drží 73. místo. “Podle mě je pro něj Michal Martínek hodně těžký soupeř, moc takových ve své kariéře nepotkal,” odhadl Novotný. Věří, že po technické a taktické stránce nebude na českého borce stačit. Pro Martínka jde naopak o skvělou šanci na výhru.

Martínkovi navíc dle Petráška podobní soupeři vyhovují. Dokáže si poradit s výbušnými typy, což ukázal i v zápasu s Danielem Jamesem, byť nakonec prohrál. Jako příklad uvedl také bitvu s Radoslavem Tomašovičem, která se odehrála v rámci turnaje Oktagon 2. “Michala hned na začátku trefil, zlomil mu nos. A to ho opravdu nastartovalo, takže ten zápas otočil a vyhrál. Myslím si, že Martínkovi paradoxně sedí soupeři, kteří do něj hned ze začátku vletí,” vysvětlil. Zmínil také, že “Černovous” určitě využije delších rukou, soupeře si pohlídá z bezpečné vzdálenosti.

Závěrem Petrášek naznačil, že je souboj pro Martínka klíčový. “Konec zápasu s Jamesem byl suprový, organizaci se to muselo líbit, zanechal dobrý dojem. Teď by bylo fajn, kdyby vyhrál a ukázal jim, že s ním musí počítat.”

Nezbývá než doufat, že to napodruhé vyjde. Zápas se uskuteční 23. dubna v rámci turnaje ACA 122.

Zdroje:  MMA letem světem

Nejnovější články