Michal Martínek poslal amerického obra na zadek, ten mu to ale ve druhém kole vrátil i s úroky

Michal Martínek poslal amerického obra na zadek, ten mu to ale ve druhém kole vrátil i s úroky O váhové převaze v neprospěch českého bojovníka bylo jasno už na vážení. | zdroj: Profimedia

Bývalý šampion organizace Oktagon MMA vyrazil hájit české barvy do polské Lodže na turnaj ruské organizace ACA. Tam ho přivítal mnohem těžší Američan

Michal Martínek se v oktagonu naposledy představil před rokem, když ve vyprodané O2 aréně doslova zničil favorizovaného Viktora Peštu a stal se šampionem organizace Oktagon MMA v těžké váze. Šampion se však rozhodl, že vyrazí hájit české barvy do světa. Volba padla na ruskou organizaci ACA, která Michalovi na uvítanou připravila pěkně těžkou zkoušku –⁠ obrovitého Američana Daniela Jamese. Ten se dokonce o pár kil nedokázal vejít do váhového limitu 120 kg a českému bojovníkovi tak musel odevzdat část své výplaty.

"Soupeř převážil o hodně, ale to mě nezastaví, já chci především zápas a nebudu tady fňukat. Nejsem vychován hledat výmluvy, ale jít si pro výsledky a je jediný způsob, jak čelit problémům a to je čelem, nekompromisně jít si za svým skrze překážky a to tě posílí," komentoval situaci sám "Blackbeard".

Očekávalo se však, že právě váhový rozdíl by mohl v zápase hrát velkou roli. Martínek totiž navážil "pouhých" 106 kilogramů a přímo v oktagonu se oproti soupeři jevil doslova jako drobeček. Do zápasu ale nastoupil zjevně dobře psychicky nalazen, byl uvolněný, ale zároveň působil velmi sebevědomě. Hned v úvodu zkusil naskočený úder, takzvaného supermana. Když zjistil, že tohle by na většího soupeře mohlo platit, techniku hned zopakoval. James oproti tomu zůstával až podezřele pasivní a trenéři ho museli povzbuzovat, aby něco udělal a získal si trochu respektu. 

Michal si ale nepřestával věřit, trefil roundkick na střed. Soupeř mu jej ale zachytil a šlo se do klinče. Ani tam se nezdálo, že by měl Američan nějak výrazně navrch, ale pasovat se s někým o tolik těžším musí stát hrozně sil. Při roztrhnutí český bojovník trefil ještě kombinaci úderů. Američan zatím nedal snad ani úder, když ale kopl, tak byl vidět rozdíl v razanci. Martínkovi ale vyšel další superman punch a za něj navázaný úder. Těsně před koncem pak dokonce Američana tvrdým hákem posadil na zadek a kolo šlo jasně za ním.

Jenže zápas byl vypsán na 3 kola. V postoji byl sice Blackbeard lepší, ale Američan ho svázal do klinče, kde měl výraznou silovou převahu. Právě to se ve druhé půli kola stalo českému bojovníkovi osudným. Michal se totiž na zemi dostal pod soupeře a skončil v defenzivní "želvě" zatímco jej James nepřestával zasypávat tvrdými údery. Když se Martínek zkoušel protočit, aby z nepřívětivé pozice unikl, dostal se bohužel ještě do horší. Lapen v krucifixu už bohužel nemá, jak by se tvrdým úderům bránil a po chvíli zasahuje rozhodčí.

Ačkoliv se zástupci Reinders gymu premiéra v ACA nevydařila, věříme, že jej prohra posilní a do budoucna z něj udělá ještě lepšího bojovníka. Na turnaji mělo zastoupení také Slovensko. Ani Tomáš Deák však na svého soupeře nestačil a prohrál ve druhém kole na gilotinu.

Nejnovější články