Martínek má nového soupeře, na konci dubna se v Bělorusku utká s obřím Litevcem

Martínek má nového soupeře, na konci dubna se v Bělorusku utká s obřím Litevcem Michal Martínek v minulosti v Americe zabojoval o smlouvu s UFC. | zdroj: Profimedia

Michal Martínek se za necelé tři týdny pokusí v prestižní ruské organizaci ACA získat první vítězství.

Bývalého šampiona těžké váhy organizace OKTAGON MMA a účastníka Dana White’s Contender Series Michala Martínka čeká už za necelé 3 týdny druhý zápas v ruské ACA. Informaci sdílel na svém Instagramu.

Český obr, kterého můžeme rozhodně řadit mezi nejlepší aktivní zástupce českého MMA, měl po výhře nad Viktorem Peštou (kterému zlomil po dominantním výkonu čelist) téměř rok problémy usadit se. Za vše mohla především pandemie koronaviru, která ho zařadila na listinu nechtěných v americké organizaci PFL, se kterou už měl podepsanou smlouvu.

Martínek po propuštění sice několik nabídek dostal, ale nějakou dobu trvalo, než si vybral soutěž, která by odpovídala jeho požadavkům. Nakonec jeho prst na mapě MMA organizací skončil na ruské ACA, jenž mu nabízela podobnou posloupnost jako americká PFL, což mu vzhledem k tomu, že se chtěl zapojit do režimu častějších zápasů, velice vyhovovalo.

Do prvního zápasu v rámci ACA nastoupil "Blackbeard" loni v listopadu. A hned to pro něj byla velice těžká zkouška, protože Američan Daniel James převážil hranici 120 kg (Martínek v tu dobu vážil 105 kg) a musel odevzdat část prémií, aby mohl vůbec nastoupit. Už po nástupu do klece byl fyzický rozdíl mezi oběma fightery naprosto evidentní.

Martínek se však nezalekl a v postoji dlouho držel své akcie na hodně vysokých hodnotách. Neustále na pasivního Jamese dorážel nepříjemnými údery a před koncem prvního kola svého protivníka pravým hákem dokonce posadil na zem. Osudné však českému bojovníkovi bylo druhé kolo, ve kterém Američan dokázal dostat zápas na zem, kde pomocí krucifixu zvrátil výsledek ve svůj prospěch.

Veskrze smolnou prohru může Martínek odčinit už 23. dubna, kdy ho však čeká další velice těžký oponent. Litevec Tomas Pakutinskas se už delší dobu prezentuje jako stroj na zabíjení. Před příchodem do ACA totiž držel šest výher v řadě a všechna vítězství získal v první kole. Kromě skvělého postoje má navíc hodně obstojnou zem a proti Martínkovi by měl mít opět hmotnostní převahu (podle posledních záznamů je těžší zhruba o 8 kilo).

Martínek by se ale mohl inspirovat Pakutinskasovým posledním zápasem, ve kterém Litevec nezvládl na konci prvního kola sprchu úderů od Daniela Omielanczuka a byl nucený po TKO kapitulovat. To by měla být pro českého „Černovouse“ hlavní motivace, protože už x-krát prokázal, že tvrdé údery rozhodně rozdávat umí. 

Taktika by tedy měla být jasná. Sázet především na postoj a neustále vytvářet tlak. Prostě to samé, co Martínek předváděl v prvním kole v zápase proti Jamesovi. Zda se mu to opravdu podaří se dozvíme už za necelé tři týdny.

Zdroje:  tapology.com , tisková zpráva - ACA

Nejnovější články