Po zkouškovém další zápas. Máte se na co těšit, vzkazuje prozatímní šampion RFA Viktor Červinský

Po zkouškovém další zápas. Máte se na co těšit, vzkazuje prozatímní šampion RFA Viktor Červinský Viktor Červinský se raduje z pásu RFA | zdroj: FOTO: Se svolením IAF

Už v prvním kole dokázal Viktor Červinský (4-0) před měsícem na event RFA vs. IAF: Special Title Night uškrtit favorizovaného Davida Hoška. Po pár dnech se oba potkali znovu. Na tréninku. Říčanský talent nezastavuje a velké plány má i do roku 2024.

Čí nápad byl společný trénink s Davidem? A domluvili jste si nějakou další spolupráci?

Vzešlo to od Davida. Měli jsme grapplingové sparingy a on ke konci přišel, zda bychom si nemohli dát společné kolečko, nakonec jsme si dali dvě. Ale na ničem dalším jsme se prozatím nedomlouvali (Hošek následně absolvoval své první grapplingové závody).

 

Jak si vůbec zpracoval výhru nad Davidem?

Měl jsem z ní obrovskou radost, pár dní jsem byl určitě v nějaké euforii, pořád mám radost, ale makáme dál. Je stále co zlepšovat, celkově jsem s výkonem vlastně moc spokojený nebyl. Je na čem pracovat, ve všech aspektech – technických, pohybových i fyzických.

 

Tvůj trenér Jirka „Čibi“ Čibera před zápasem řekl, že jsi musel trénovat vlastně méně, protože jsi nepřibíral na váze. Nebylo to vůči Davidovi trošku kruté?

Nebylo, to s ním nemá nic společného. Hlavně se to týkalo závěrečného období před zápasem, poslední zhruba tři týdny. Rozhodně to nebylo tak, že bych se před zápasem nějak flákal, to určitě ne.

 

Po zápase jsi se potkal v kleci s Dominikem Humburgerem, a jak řekl třeba i promotér IAF Petr „Píno“ Ondruš, bylo to jako setkání starší bráchy s mladším…

Je pravda, že vypadal o dost větší, ale byl mimo zápasovou váhu, mimo ostrý trénink, takže pokud bychom spolu měli nastoupit, vypadalo by to trošku jinak. Ale ano, byl proti mně opravdu hodně velký.

Dominik Humburger a Viktor Červinský Proti Humbuergerovi působí Červinský jako drobeček | zdroj: FOTO: Se svolením IAF  

Za kalendářní roku 2023 jsi stihl čtyři vyhrané profesionální zápasy, maturitu, úspěšné zkoušky na vysokou školu, získat pás RFA. Co plánuješ pro rok 2024?

Na jeho začátku mě čeká zkouškové období (Červinský studuje FTVS Univerzity Karlovy) prvního semestru na vysoké škole, pak by měl následovat zápas. Ještě nemohu prozradit proti komu, ale máte se nač těšit. A i nadále chci být aktivní, hodně zápasit, neustále se posouvat vpřed a zlepšovat.

 

IAF se snaží pracovat s mladými talentovanými bojovníky, objevovat nové tváře a otevírat jim dveře…

Přechod mezi amatérskou a profesionální scénou je náročný a je důležité, když ti někdo na té cestě pomůže, aby byla co nejjednodušší. Myslím, že IAF v tomto hodně pomáhá, ostatně sám to mohu potvrdit. Nesmírně si vážím důvěry Pína i celé organizace. Myslím, že máme skvělý vztah a jsem za to opravdu rád.

 

Vánoční otázka nemůže chybět. Takže, co dárky a jak budeš trávit svátky?

Tak pár dárků ještě nakoupit musím, klasika. Co se týče Vánoc, budu je trávit se svojí rodinou a hned po nich jedeme na pár dní na hory, na pořádnou lyžovačku. Už se moc těším.

Zdroje:  Tisková zpráva IAF

Nejnovější články