Své dvacetileté já bych sundal, tvrdí Hošek před zápasem s Červinským, v němž vidí svou minulost

Své dvacetileté já bych sundal, tvrdí Hošek před zápasem s Červinským, v němž vidí svou minulost David Hošek v RFA | zdroj: FOTO: Real Fight Arena

Jedním z titulových zápasů sobotního galavečera organizací RFA a IAF je souboj Davida Hoška s vycházející hvězdou Viktorem Červinským. „Sparťan” je přesvědčen, že rozhodnou zkušenosti.

Hošek si původně brousil zuby na Dominika Humburgera, šampion střední váhy se ovšem kvůli zranění musel omluvit. Organizace tedy okamžitě začala shánět náhradníka, jenž by byl ochoten do souboje na poslední chvíli naskočit. A jeden zájemce se skutečně našel. O prozatímní titul zabojuje rozjetý mladík Viktor Červinský.

Změnou soupeře se Hošek nenechává rozhodit. „Asi se pro mě nic nemění. Dominik něco umí postoji, [nový] soupeř asi také něco bude umět. Jinak si myslím, že je spíš zemař, Dominika jsem podle sparringů také bral jako zemaře,” nechal se slyšet v rozhovoru s Borisem Marhanským.

Pražský ranař je sice vnímán především jako nebezpečný boxer, v poslední době se však s oblibou věnuje i grapplingu. „Mám hodně kvalitní sparringy v Choketopusu, kam chodím na brazilské jiu jitsu,” řekl a dodal, že se běžně tahá i s nositeli černého pásku. „Kluci jsou fakt špičkoví – jak velcí a silní, tak menší, rychlí a hodně techničtí. Takže si myslím, že jsem připravený na jakýkoli boj.”

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený I Am Fighter (@iaf_iamfighter)

Grapplingové dovednosti se mu rozhodně hodí, jelikož se jeho soupeři často snaží za každou cenu vyhnout tanci v postoji a boj přenést na zem. Hošek přiznal, že ho podobné taktické manévry začaly nudit, což byla další motivace pro zlepšení. „Přečteš si o sobě, jak nic neumíš na zemi, tak chceš ukázat, že nejsi úplné poleno.” Na druhou stranu ale připustil, že má jeho nový soupeř největší šanci právě na zemi. „Nemám tam tak velké zkušenosti, nemám černý pásek, jen se s nimi tahám.”

Červinský sice odstartoval svou kariéru teprve letos, zato ale ve velkém stylu. Stihl totiž hned čtyři zápasy, ve všech případech navíc odcházel jako vítěz. Pokud by se mu podařilo uspět i s Hoškem, šlo by o malou senzaci. Hošek mu ale hodlá přistřihnout křídla a trochu ho zbrzdit v rozletu. „Když mi bylo dvacet, tak jsem to měl stejně. Sestřelil jsem pár kluků, každý mi cpal do hlavy, že pojedu na olympiádu, budu nejlepší na světě, každého zabiju a podobné kecy. Postupem času zjistíš, že to takhle úplně nefunguje.”

Právě zkušenosti dle jeho názoru mohou sehrát obrovskou roli. „Kdybych potkal své dvacetileté já, tak bych ho sundal. Je to absolutně jiný pohled na bojové sporty, úplně o něčem jiném – jak psychicky, tak fyzicky.” Zatímco své první zápasy vnímal spiš jako hospodskou rvačku, dnes už nastupuje s jiným nastavením „Takhle to už dávno není, je to chytřejší. Čím víc zápasů, tím líp. Takže já si myslím, že budu celkově zkušenější.”

A co na Hoška říká Červinský? „Je to určitě zkušený borec, ale není to žádný polobůh, je to člověk z masa a kostí, takže ho beru pouze jako silného soupeře, kterého můžu porazit.” Role outsidera mu podle všeho vyhovuje. „Vůbec mi to nevadí. Přijde mi to jako výhoda, protože na mě není žádný tlak… Zadarmo to mít nebudeš, protože Praha je moje,” vzkázal závěrem.

Zdroje:  Real Fight Arena – Instagram

Nejnovější články