Rozstřílet soupeře a pak zmizet v zahraničí. Tadeáš Růžička promluvil o svých plánech

Rozstřílet soupeře a pak zmizet v zahraničí. Tadeáš Růžička promluvil o svých plánech Tadeáš Růžička před turnajem RFA 7 | zdroj: FOTO: Se svolením RFA

„Mawar” se chystá na návrat do klece, kde jej v sobotu přivítá talentovaný Jacob Mikula. Zápas má již nyní poměrně jasný scénář.

Duel je jedním ze tří titulových zápasů společného turnaje organizací IAF a RFA. Zatímco „Mawar” bude chtít přebít náročné období, kdy se řešila především jeho kauza spojená s napadením neznámého muže, Mikula se chystá využít šance a ukrást pro sebe pozornost na straně kontroverzního soupeře.

Zápas s Růžičkou si vysloužil za vítězství nad Matějem Nuskou na turnaji RFA 9. Pak nicméně přišlo zaváhání na turnaji organizace PML, kde nestačil na Jakuba Dobiáše. „Největší chyba v zápase s Dobiášem podle mě byli rozhodčí,” řekl v rozhovoru pro RFA. „Víc jsem tlačil, víc jsem tvořil zápas,” prohlásil s přesvědčením, že si zasloužil odejít jako vítěz.

Tímto výkonem na svého soupeře žádný velký dojem neudělal. Růžička je přesvědčen, že Mikula v sobotu večer nebude mít šanci. „Nevím no, nic nebezpečného tam nevidím. Na granáty jsem na tom určitě lépe než on, podle mě jsem lepší ve všech ohledech.” U Mikuly si všiml, že vyznává klasický thajský box a hodně vyčkává, Růžičkův styl je diametrálně odlišný. „U mě záleží hlavně na kondici, protože do toho skáču. S**u na nějaké chození kolem sebe a tak, chci ho prostě rozstřílet jako každého soupeře.”

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený I Am Fighter (@iaf_iamfighter)

V malých rukavicích stačí jeden dobře trefený úder, což si Mikula moc dobře uvědomuje. Talentovaný Slovák bude muset přežít úvodní nátlak, Růžička totiž své zápasy nerad protahuje a většinou rozhoduje hned v prvním kole. A přesně tomu přizpůsobil svou taktiku. „Nebude lehké ho sundat, takže věřím v pětikolovou válku, na což budu připraven.”

S tím ovšem Růžička počítá. „Je mi jasné, že na to spoléhá, kvůli tomu běhám jak zvíře, kdyby náhodou, abych tam nechcípnul,” prohlásil. „Mám silná dvě kola. Třetí ještě kousnu, čtvrté a páté už mi dělá problém. Vím, že na to vsadíš, ale nenechám tě tam dojít,” upozornil Mikulu během nedávné tiskové konference.

„Mawar” má o průběhu titulového zápasu jasnou představu. „Nechci úplně říkat, že ho ukončím v prvním kole, ale v prvním nebo druhém by to mohlo padnout, protože v těch malých rukavičkách to lítá a já rozhodně na nic nečekám. V žádném zápase, ať je to kdo chce.”

Zatímco příprava na Mikulu probíhala v Čechách, do budoucna by chtěl zvednout kotvy a podívat se do světa. I svou zápasnickou kariéru ostatně vidí hlavně v zahraničí. „Až si vezmu titul, tak bych chtěl letět do Thajska, případně do Ameriky a získat nějaké další kontakty. Nechci se plácat pořád jen tady.”

Turnaj se uskuteční již tuto sobotu v pražské Unyp Areně. Celý galavečer můžete sledovat na stránkách Realsport.tv.

Zdroje:  Real Fight Arena – YouTube

Nejnovější články