Alkohol mě nezastaví, hlásí Tadeáš Růžička. Dopřává si klidně i týden před zápasem

Alkohol mě nezastaví, hlásí Tadeáš Růžička. Dopřává si klidně i týden před zápasem Tadeáš Růžička na turnaji RFA 5 | zdroj: FOTO: Se svolením RFA

Zatímco pro některé bojovníky je alkohol tabu, a to obzvlášť během přípravy na zápas, Tadeáš Růžička se v tomto ohledu příliš neomezuje.

Kontroverzní postojář byl součástí tiskové konference, jejímž cílem bylo nalákat na společný turnaj organizací IAF a RFA, k němuž dojde 11. listopadu. Růžička se v titulovém duelu utká s Jacobem Mikulou pod pravidly Real Fight ve váze do 70 kilogramů. Asi netřeba dodávat, že jde o jeden z hlavních taháků celého večera.

„Mawar” během rozhovoru s promotéry přiznal, že stále bojuje s náporem nenávistných komentářů, tuto energii se snaží zužitkovat během tréninků, které jsou o to intenzivnější. „Občas si něco přečtu, občas se snažím něco okomentovat. Můj manažer mi to díkybohu vždycky smaže.” Zpětná vazba od „fanoušků” mu na dobré náladě pochopitelně moc nepřidá. „Ti lidé jsou tak závistiví a hnusní, že se to nedá ani popsat.”

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený RFA (@realfight.arena)

Následně si postěžoval, že se neustále propírá jeho kauza spojená s napadením neznámého muže, ačkoli od incidentu uběhlo již několik měsíců. “Dějí se mnohem horší věci, od té doby proběhla miliarda napadení ze strany slavných lidí, nechci ani jmenovat, nejsem krysa jako všichni tady v České republice. Ale rozhodně nedostali takovou mediální pozornost jako já.”

„Mawarovi” samozřejmě vadí, že jej média často vykreslují ve špatném světle, i to se mu ale daří vytěžit ve svůj prospěch. „Rozhodují čísla. Mám díky tomu nové sponzory, mohu se úplně jinak připravovat, jdu prostě krok po kroku dál.” V této souvislosti dodal, že čísla hrají důležitou roli i v rámci angažmá v zahraničí, kam by chtěl zamířit.

Někteří bojovníci ze svého života zcela vyškrtli alkohol, aby je neomezoval na cestě za úspěchy, příkladem může být Patrik Kincl, jenž se nenapil ani ve chvíli, kdy se mu narodila dcera. Růžička takto striktní není. „Rád se bavím, jsem mladý. Kvůli těm kauzám jsem se samozřejmě vyhnul veřejným akcím a tak, ale vína se napiju klidně i týden před zápasem, abych byl psychicky v pohodě. Vím, že mám natrénováno, trénuju opravdu nonstop, nějaký chlast mě nezastaví.”

Někdy ovšem nezůstane u jedné skleničky. „Kolikrát jsem se sundal týden před zápasem a pak jsem soupeře knockoutoval. Tím nechci jít příkladem, mluvím spíš o své minulosti. V poslední době mi ty kauzy pomohly trochu se srovnat.” Následně dodal, že nyní bývá spíše doma, protože během titulového zápasu chce ukázat své kvality. „Svoji stoprocentní verzi – dynamiku, granáty, sílu, vytrvalost.”

Zdroje:  Real Fight Arena – YouTube

Nejnovější články