Druhá šance nebo jen snaha přilákat pozornost? Promotéři se do sebe pustili kvůli Růžičkovi

Druhá šance nebo jen snaha přilákat pozornost? Promotéři se do sebe pustili kvůli Růžičkovi Tadeáš Růžička na turnaji RFA 5 | zdroj: FOTO: Se svolením RFA

Není žádným tajemstvím, že se organizace Oktagon a RFA nemají v lásce. Nejnovější spor vzplál kvůli kontroverznímu Tadeáši Růžičkovi.

V posledních měsících se na domácí scéně žádné jiné jméno neskloňovalo více než Tadeáš Růžička. Bohužel to však nebylo díky jeho sportovním úspěchům, nýbrž především kvůli incidentu, kdy měl napadnout muže. Přičemž sám sdílel na sociálních sítích usvědčující video. To pochopitelně rozpoutalo mediální bouři a sám talentovaný bojovník si tím pořádně zkomplikoval kariéru. 

Například šéf Oktagonu Ondřej Novotný prohlásil, že šlo o jednu z nejnechutnějších věcí, které kdy na domácí scéně viděl. Slíbil také, že v jeho organizaci Růžička druhou šanci určitě nedostane, a apeloval i na ostatní promotéry, aby se k tomu postavili podobně razantně.

Oproti tomu Boris Marhanský z RFA se rozhodl nevynášet rychlé soudy a nakonec dal Růžičkovi druhou šanci v podobě titulového zápasu. To samozřejmě vyvolalo kritiku nejen v řadách fanoušků, v rozhovoru pro CNN Prima NEWS nabídl svůj pohled i Pavol Neruda, druhý z promotérů Oktagonu.

"Podle mě je to jen velké zoufalství, že nemají nikoho, kdo by jim pořádně přitáhl pozornost. A proto to chtějí zkusit takovýmto skandálem, aby jim to udělalo čísla. Což souvisí s tím, co už jsem řekl, jde jim o sledovanost za každou cenu. Je jim jedno, co to znamená, jestli ten člověk někomu ublížil, což je nesprávné propagovat. Jde jim prostě o to, aby měli za každou cenu pozornost a vydělali na tom nějaké peníze. Je to úplně mimo a vůbec ten krok nechápu. Myslím, že to o samotné organizaci něco říká," rýpl si do konkurence.

Odezva na sebe samozřejmě nenechala dlouho čekat.

„Nechtěl jsem už na Oktagon vůbec reagovat, protože si říkám, že je to zbytečné. Ale teď, když jsem si zase přečetl článek jednoho z organizátorů/majitelů Oktagonu, který má zase potřebu do nás nějak šít, tak jsem si řekl, že na to odpovím, protože je to neskutečné pokrytectví, co ty dva lidi dělají. Od chvíle, co jsme začali, tak Novotný měl pořád potřebu se k nám nějak vyjadřovat. Už to, že jsem Voldemort, že skončíme do roka, že jsme XFN… Samozřejmě se z toho nic nepotvrdilo. Stále o nás lidem říkají, že už končíme, a přitom my teprve jen začínáme. Pořád se rozbíháme a budeme dělat lepší a větší eventy," uvedl Marhanský své video. 

"Pojďme si teda Palo říct něco o tobě, když jsi taková morální ctnost, že už za sebou asi nosíš i duhové vlajky a tak dále. Tak mám pocit, že právě ve věku, jako je právě Tadeáš, jsi běhal tu po Bratislavě, nad ránem jsi páskoval lidi u jedné diskotéky. Běhal jsi tu po ulicích s pochodněmi, kandidoval jsi za fašistickou stranu. Jsou články, kde tě označují za neonacistu. Vůbec si se tím tehdy netajil. Potom, když ti začal jít byznys, což ti gratuluju, já nikdy neříkal, že to děláte špatně ten Oktagon. Jde vám to, šlape vám to, takže to asi děláte dobře. A potom jsi najednou přetočil kabát, samozřejmě jsi se omluvil, vysvětlil jsi to – byly to chyby, které už nedokážeš vzít zpět a minulost už nezměníš.

A lidi ti tu druhou šanci dali, takže sponzory máte, spolupracují s vámi, i když jsi byl neonacista. Takže ty jdeš teď moralizovat Tadeáše Růžičku a nás, že jsme mu dali druhou šanci? Je hodně případů a vy to víte, koho jste vy postavili… A já o těch klucích teď nebudu mluvit, protože je jich tam u vás hodně, kteří mají daleko větší kriminální minulost než Tadeáš. Ale já jim nechci kazit ani kariéru, jsou to fighteři, kteří se tím živí, takže jim teď nechci kazit živobytí. Ale dobře víte, že kdyby o tom novináři začali psát, tak máte daleko větší kauzy a daleko větší hříšníky, než je Tadeáš.

A to bylo přesně to, proč jsme se rozhodli, že mu šanci dáme. Protože on sice udělal… nebo neudělal, to rozhodně soud… něco hrozné. Minimálně to video, které jsme viděli, je určitě odsouzeníhodné a já se s ním vůbec neztotožňuji. Ale když vidím, že lidi jsou za daleko horší věci akceptovaní a on je kamenovaný, tak jsem si řekl, proč bychom mu my neměli dát šanci, když daleko horší lidi ji mají. Tadeáš se tím sportem živí, a pokud druhou šanci nedostane, tak si nemyslím, že se mu ukáže cesta správným chodníčkem. Takže my mu ji dáme, já věřím, že on se jí chytí. Druhá šance se dává jen jednou. Tadeáš to ví, hodně věcí mi vysvětlil, já jsem mu spoustu věcí vysvětlil, takže věřím, že se poučí ze svých chyb. Pokud soud rozhodne, že udělal něco trestného, tak si to určitě bude muset odpykat. Pokud soud rozhodne, že nic trestného neudělal, tak bude žít s tím, že prostě dal ven video, na které asi nikdo nezapomene, je hrozné. Ale bude s tím muset žít on. Každopádně to, že je výborný sportovec, asi nikdo nepopře. A to, že ho moralizuješ ty, Palo, se svojí minulostí, tak to je fakt směšné. Já jsem rád, že už jsi sluníčkář, že už jsi se proměnil. Je to super, gratuluji ti k tvé proměně, ale zkus neodsuzovat druhé, protože ty jsi taky dostal druhou šanci, tak věřím, že dovolíš nám dát druhou šanci ostatním klukům."

Je pravda, že ne všichni bojovníci působící v Oktagonu jsou svatouškové a někteří mají za sebou dokonce pobyt za mřížemi, na druhou stranu je ale kauza Tadeáše Růžičky čerstvá a neuzavřená. Je tedy jasné, že bude jeho angažmá rozdělovat fanoušky na dva tábory. To už je ale holt risk promotérů, kteří se ho rozhodli postavit na společný turnaj RFA a IAF, který se na podzim odehraje v Praze. Tam se "Mawar" pobije o titul s Jacobem Mikulou.

Zdroje:  Boris Marhanský Instagram , CNN Prima News

Nejnovější články