Polák Palasz vyhlíží po drtivém KO Slovince titulovou šanci. Bude fandit Kinclovi?

Polák Palasz vyhlíží po drtivém KO Slovince titulovou šanci. Bude fandit Kinclovi? Adam Palasz vs. Tadej Dajčman | zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

Adam Palasz na včerejším Oktagonu 37 knokautoval Tadeje Dajčmana a vyzval německou jedničku Hatefa Moeila. Jestli ale příště dostane šanci zabojovat o titul teď bude záležet na Kinclovi s Vémolou.

Oktagon 37 nabídl včera večer neskutečný turnaj plný knockoutů. Ty největší rány většinou padají v těžké váze, která po odchodu Martina Budaye do UFC ztratila svého šampiona. Během expanze organizace k západním sousedům se ale do role jasného titulového vyzyvatele vyprofiloval Hatef Moeil

Devět zápasů neporažený Němec s íránským původem se ukázal fanouškům Oktagonu dvakrát a v obou případech jsme se nedočkali třetího kola. Promotéři pro něj tedy hledali vhodného soupeře do titulové bitvy a jejich pozornost směřovala ke včerejšímu střetu dvou těžkých vah. 

Polák Adam Palasz je mašina na KO. Ve svých osmi dosavadních zápasech před včerejším duelem zaznamenal jedinou prohru v ruské ACA a všech svých výher dosáhl před limitem. 32 letý bojovník trénující v Bonzai gymu ve Vratislavi tak chtěl ukázat, že on je tím vyvoleným pro boj o pás šampiona. 

Zabránit mu v tom měl Tadej Dajčman, který své dva zápasy v Oktagonu zvládl taktéž úspěšně. Přestože se Slovinec řadí se svými 185 cm mezi menší těžké váhy, byl před zápasem dvojkou divize. Jednalo se tak o možný eliminační souboj v běhu o titulovou příležitost. 

Oba borci se do sebe pustili od prvních vteřin zápasu a i přes své hmotnostní parametry předváděli velmi slibné tempo. Polský zápasník od začátku převzal dominantní roli a tlačil na svého soupeře. Díky většímu rozpětí se prosazoval v postoji tvrdšími údery, i když i Slovinec trefil dobrou z kontru, která roztančila nohy Poláka. 

Ten ale složitou situaci ustál a tvrdými koleny do hlavy otřásl odvahou Dajčmana. Po dvou a půl minutách zápasů pak přišla od Palasze finální tečka v podobě šíleného úderu ze zadní, který poslal slovinského těžkotonážníka obličejem k podlaze. 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený OKTAGON MMA (@oktagonmma)

„Výkon, jaký jsme chtěli vidět,“ zhodnotil průběh duelu promotér Novotný. Naznačil tak možný střet s Moeilem? Adam Palasz nicméně svým výkonem potvrdil, že je více než atraktivní adept na titul těžké váhy. 

„Další zápas chci Hatefa (Moeila) v titulové bitvě,“ řekl vítěz v pozápasovém rozhovoru, souboj by se mohl odehrát na únorovém turnaji v Mnichově.

„Tadei má tvrdé údery, byl rychlý, zítra budu mít velký monokl,“ vzdal Palasz také hold svému soupeři. „Pokud mi dáte titulovou šanci, ani nebudu slavit a od pondělka jdu do gymu.“ 

Dostane svou příležitost v titulové bitvě? Situace bude určitě záležet na tom, jak dopadne bitva Vémola s Kinclem ve střední váze. Šampion polotěžké váhy a největší hvězda Oktagonu Karlos Vémola totiž nedávno prozradil, že mu promotér Novotný slíbil v případě jeho vítězství šanci získat třetí pás právě v těžké váze. Tím by nejvíce prodělal právě Palasz, který by si tak musel na svou příležitost počkat. Zřejmě tak bude na konci prosince fandit Patriku Kinclovi.

Zdroje:  Oktagon MMA

Nejnovější články