OKTAGON odhalil turnaje na začátek příštího roku, chystá se dobýt nová města!

OKTAGON odhalil turnaje na začátek příštího roku, chystá se dobýt nová města! OKTAGON MMA | zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

Organizace OKTAGON MMA na pompézní tiskovce v ostravské hale Gong odtajnila karty pro příští rok. Na koho a kde se můžeme těšit? 

Oktagon čeká v sobotu další turnaj v Ostravě, kde se uskuteční dva titulové zápasy. Status krále welteru bude obhajovat David Kozma proti nebezpečnému Brazilci Kaiku Britovi. Souboj o pás šampiona pérové váhy svedou mladí dravci Jakub Tichota a Mate Sanikidze

Letošní rok pak Oktagon zakončí velkolepým galavečerem v pražské O2 areně. I zde půjde o šampionské pásy. Titul bantamové váhy bude obhajovat dánský “Žralok” Jonas Magard, jehož podruhé vyzve Filip Macek. Tomu se první zápas vůbec nepovedl, ale věří, že tentokrát to bude o něčem jiném. O trůn střední váhy poté zabojují dva nesmiřitelní rivalové – Patrik Kincl a Karlos Vémola

Plány Oktagonu na rok 2023 odhaleny!

Během včerejší tiskové konference se organizace ve spolupráci se sázkovou kanceláří Tipsport vytasila s novým velkolepým projektem Oktagon Gamechanger. Půjde o pyramidový turnaj 16 bojovníků ve welterové váze, mezi něž se rozdělí finanční odměny za jeden milion eur. 

Pobijí se o ně Patrik Kincl, David Kozma, Leandro "Apollo" Silva, Bojan Veličkovič, Christian Eckerlin, Christian Jungwirth či Maté Kertész. Zbytek fighterů zatím oznámen nebyl.

Krom toho promotéři představili také turnaje, na které se mohou fanoušci těšit na začátku příštího roku. Oktagon bude pokračovat v expanzi na území našeho západního souseda. Po dvou vyprodaných akcích ve Frankfurtu zavítá s turnajem také do Mnichova. 

Tamější hala Audi Dome s kapacitou 8 tisíc fanoušků bude hostit turnaj, na němž se představí ty největší německé hvězdy Oktagonu. Uvidíme těžkotonážníka Hatefa Moeila a chybět nebude ani populární Christian "Kelt" Jungwirth či Alexander Poppeck, který v polotěžké váze změří síly s Martinem Zawadou. Ukázat by se měli ale také Robo Pukač a Marek Bartl.

Startovka zatím vypadá takto:

Hatef Moeil vs. TBA

Christian Jungwirth vs. Neves Denilson De Oliveira

Alexander Poppeck vs. Martin Zawada

Vlado Šikič vs. TBA

Niklas Stolze vs. TBA

Robo Pukač vs. Schober

Marek Bartl vs. Hangs

Michael Deiga Scheck vs. TBA

Hojat Khajevand vs. TBA

Domácí scéna nepřijde zkrátka

V úvodu března se pak Oktagon vrátí opět do Ostravar arény, kde se uskutečnily již tři turnaje a vždy bylo vyprodáno. Pověstná elektrizující atmosféra v Ostravě dokáže bojovníky vždy vybičovat k pořádným výkonům. Kdo se tam ukáže letos, zatím oznámeno nebylo. Teoreticky bychom ale mohli vidět Davida Kozmu v prvním kole pyramidy Gamechanger.

V polovině dubna se pak organizace poprvé ukáže v Liberci. Home Credit Arena s kapacitou 10 tisíc diváků bude hostit turnaj Oktagon 40, což je pro fanoušky ze severočeského regionu určitě příjemná zpráva. 

To ale není vše. Ještě v dubnu totiž Oktagon potěší i slovenské publikum. Stadion Ondreja Nepelu bude svědkem turnaje s pořadovým číslem 41, kde se představí hvězdy slovenské scény Ivan Buchinger, Vojto Barborík, Vlasto Čepo, František Fodor, Robo Pukač, Roman Paulus či Marek Mazuch

Slíbené navýšení četnosti Oktagon turnajů dostává reálné obrysy a fanoušci se mají rozhodně na co těšit. A to ještě organizace nepotvrdila většinu zápasů a oznámila jen 7 z 16 účastníků Gamechangeru, o který bude zjevně mezi bojovníky nemalý zájem. Na Instagramu už se ozval například Andrej Kalašnik. "Jako pětka váhy se hlásím! Kde to mám podepsat?" napsal promotérům. 

Nejnovější články