Představujeme první turnaj nové české organizace I AM FIGHTER

Představujeme první turnaj nové české organizace I AM FIGHTER zdroj: Profimedia

Ve čtvrtek se v O2 Universum hale předvede nová česká organizace I Am Fighter a my představujeme jednotlivé zápasy.

Nová pražská hala O2 Universum přivítá už tento čtvrtek první turnaj čerstvé vzniklé organizace I AM FIGHTER, která má hned od začátku velice zajímavé plány. Kromě známých jmen, které se objevují mezi bojovníky, kteří budou nastupovat pod hlavičkou IAF, také stylem turnaje. Tím budou trochu připomínat největší asijskou organizaci ONE FC, protože kromě MMA budou nabízet také duelů v K-1 s menšími rukavicemi.

My vám z celého turnaje přineseme podrobnou reportáž, ale nejdříve si pojďme říct, koho všechno uvidíme a na koho se můžeme těšit.

MAIN CARD

Petr "Monster" Kníže vs. Simon Carlsen

Hlavní zápas večera ve střední váze. Absolutní veterán a legenda českého MMA Petr "Monster" Kníže naskočí po více než roce, ve dvaačtyřiceti letech, do ostrého boje. Petr především úspěšně vede jeden z nejlepších gymů u nás, který vyprodukoval momentálního účastníka UFC Makhmuda Muradova, kterého on sám trénuje.

Ve svojí kariéře okusil z jedenácti zápasů pouze jedinou prohru, kdy ho ve třetím kole uškrtil neméně slavný Karlos Vémola. Kníže je velice silovým bojovníkem s atraktivním stylem. Na zemi i on sám předvedl několik excelentních submisí, ale rozhodně se nebojí bojovat ani v postoji a své soupeře doslova utlouct. Ze svého umění stále nic neztratil a vše bude chtít ukázat i svému nynějšímu soupeři.

Tím bude pro československé fanoušky nechvalně známý Simon Carlsen, pod jeho rukama museli skousnout hořkou chuť porážky Luboš Vrňata nebo Attila Végh. Pětatřicetiletý Dán má rozhodně také slušnou praxi, kdy prošel několika organizacemi, kde se vždy prezentoval jako skvělý univerzál.

Carlsen dokončil před časovým limitem pouze pár zápasů a platí za velice agresivního bojovníka. Nevýhodou by pro něj ale mohlo být, že se naposledy v oktagonu objevil v roce 2013 a od té doby neměl žádný profesionální zápas. I tak můžeme s největší pravděpodobností očekávat velikou bitvu toho nejlepšího, co naše scéna dokáže nabídnout.

petr monster kníže Petr Monster Kníže | zdroj: Profimedia

Alexander "Kybork" Cverna vs. Yevgeny Orlov

Souboj v supertěžké váze. Alexander "Kybork" Cverna, si prošel už několika zajímavými zápasy a ve svých dvaačtyřceti stále nemá chuť končit. V jednom z rozhovorů přiznal, že byl tři roky zavřený ve vězení, ale zklidnil se, urovnal si myšlenky a vztek vypouští už pouze v oktagonu. To také aktivně dokazuje a své soupeře dokáže ukončit na mnoho způsobů. Naposledy sejmul už v prvním kole Srba Dalibora Milutinovice v titulovém zápase turnaje Night of Warriors 16.

Yevgeni Orlov pochází z Ukrajiny, je mu třicet let a s MMA začal teprve v roce 2018. Předtím se ale úspěšně věnoval řeckořímskému zápasu, se kterým se dostal i olympiádu a získa takél titul vicemistra Evropy. Velice zajímavé je, že se osvědčil i jako zápasník sumo, kdy mistrovství Evropy dokonce ovládl. Orlov má za sebou tedy zatím jen dva zápasy, prohru a výhru, ale zkušeností z bojování na rozdávání.

alexander cverna Alexander Cverna | zdroj: Profimedia

Tomáš "Fidži" Fiala vs. Denis Farkaš

Lehká váha.Třicetiletý Tomáš "Fidži" Fiala trénuje ve výše zmiňovaném Monster gymu a sám už také rozdává soukromé lekce. Bývalý dvojnásobný amatérský mistr ČR zatím eviduje v MMA shodně tři výhry a tři porážky. Právě teď drží dvě prohry v řadě, kdy ho oba dva soupeři pokořili na zemi. To ale neznamená, že by něco vzdával a určitě bude chtít znovu ochutnat opojnou chuť vítězství.

Slovák Denis Farkaš  zkušenosti teprve sbírá. Ve svých devatenácti letech má za sebou zatím pouze jediný profesionální zápas, kdy gilotinou ve druhém kole uškrtil Dennise Poborského. Ten nesplnil váhu, ale souboj se nakonec po finanční kompenzaci, kterou Farkaš obdržel, uskutečnil. Uvidíme, co přinese jeho druhý fight.

Daniel "Bruno" Brunclík vs. Alexander Shingarenko

Střední váha. Dvaatřicetiletý Daniel "Bruno" Brunclík zastupuje X Gym Praha a je zaměstnaný u speciální pořádkové jednotky Policie České republiky. Bývalý amatérský mistr v Muay Thai CMTA se MMA věnuje od roku 2017. Zatím si do statistik stihl připsat čtyři vítězství a čtyři prohry. Naposledy prohrál letos v létě s Mantasem Zukauskasem.

Šestadvacetiletý Rus Alexander Shingarenko je pro domácí fanoušky velikou neznámou. Aktivní vyznavač samba vlétl do ultimátů hodně slušně a ze sedmi zápasů poznal pouze jednoho přemožitele. Teď je na tom ale trochu hůře, protože prohrál už třikrát v řadě. Na území České republiky bude bojovat poprvé v životě.

Miroslav Dubovický vs. Vilém "Willy" Cao

Tento duel je součástí reality show, kterou organizace IAF vytvořila. Cílem je najít nové talenty. Oba dva borci jsou tak profesionálním MMA nepolíbení a půjde o jejich premiéru v oktagonu.

Miroslav Dubovický  se věnoval už taekwondu, karate a kickboxu, ve kterém se stal vicemistrem Evropy i světa. Má zkušenosti také s graplingem.

Vilém "Willy" Cao je studentem VŠE a věnuje se thajskému boxu. Mezi jeho úspěchy patří mistr ČR CMTA a nebo bronz z MČR v klasickém boxu.

PRELIMS

Martina Jindrová vs. Inga Kaledaite

Ženská pérová váha. Martina Jindrová má zatímza svojí profesionální kariéru odbojovaný jeden jediný zápas. Loni v říjnu ještě pod organizací XFN na body udolala Angelicu Vezzoli. 

Litevka Inga Kaledaite má za sebou sice už fighty tři, ale všechny prohrané. Ani v jednom navíc nepřešla přes druhé kolo.

David Ziopulos vs. Jiří Kopečný

Střední váha. Sedmadvacetiletý David Ziopulos už rozhodně zkušenosti má. V roce 2011 začal pod známou českou organizací GCF a bojoval také jednou pod hlavičkou XFN. Výhry a prohry střídá jako na houpačce, ale člověk se nenudí. Málokdy totiž jeho duely ukončil až časový limit. Naposledy utloukl ve druhém kole Patrika Šmidlíka.

Jiří Kopečný, kterému je třicet, má za sebou zatím pouze jeden zápas, ale i on dokázal svého soupeře ukončit před limitem a považuje to i za svoje krédo. Muslim Koneev s ním padl už v půlce prvního kola, kdy nedokázal ustát údery. Kopečný se věnuje také thajskému boxu a K1, ve kterém získal titul evropského šampiona.

Jaroslav "Číňan" Poborský vs. Václav Holota

Velterová váha. Jaroslav "Číňan" Poborský je ve věku čtyřiceti let česká stálice s neskutečnou náloží odbojovaných fightů. Jejich číslo momentálně činí dechberoucích čtyřiasedmedesát. A vůbec nevadí, že z toho osmačtyřicet prohrál, protože fanoušky MMA baví už od roku 2003 a za svojí kariéru potkal nespočet zajímavých oponentů. Dokonce dokázal na body porazit nynějšího šampiona organizace OKTAGON MMA Davida Kozmu. Entuziasmus a nadšení mu ale neschází ani teď.

Šestadvacetiletý Václav Holota nastupuje do klece především kvůli zkušenostem. Zatím má totiž za sebou pouze dva amatérské zápasy. Ten první sice prohrál kvůli submisi, ale ve druhém vloni v rámci turnaje XFN zdolal na body Františka Bočana.

Karel Hňup vs. Jiří "George" Štádler

Lehká váha. Karel Hňup, kterému je jednatřicet let, má zatím za sebou také pouze amatérské konfrontace, ve kterých drží skóre 4-1. Trénuje ho bývalý slavný  MMA bojovník André Reinders a on sám se bojovým uměním se věnuje od roku 2012. Tento profesionální řidič se kromě MMA věnuje také muay thai.

Jiřímu "George" Štádlerovi je sedmadvacet a pochází z Plzně, kde ho také trénuje jeho otec Jiří Štádler starší. Věnuje se mnoha bojovým sportům už od 6 let, mezi které patří amatérský box, kickbox, K-1 a lowkick, ve kterém byl v roce 2010 mistrem světa. V profi MMA zaznamenal zatím jednu prohru starou tři roky proti Gariku Shahbabyanovi. Jeho snem je dostat se do organizace RIZIN.

K-1

Michal "Golden Mike" Janáček vs. Vasil Ducár

Supertěžká váha. Michal "Golden Mike" Janáček pracuje jako ochranka a věnuje se muay thai, ve kterém byl v roce 2010 mistr republiky i mistr světa a K-1, kde zvítězil na amatérském mistrovství. Jeho skóre činí devatenáct vítězství a jedenáct proher.

Vasil Ducár se věnuje především boxu, ve kterém je profesionál, a letos v červnu se utkal s držitelem šampionského pásu IBO Kevinem Lerenou. Těsně prohrál, ale šlo o velice atraktivní, energický a srdnatý výkon. Amatérsky se věnuje MMA a právě také K-1.

Michal "Palec" Reissinger vs. Jiří "Giant" Stariat

Supertěžká váha. Michal "Palec" Reissinger trénuje u Ondřeje Hutníka ve Spejbl Gym Praha a bojuje především v boxu a muay thai, kde už má přes padesát zápasů. Bojovým sportům se věnuje od osmnácti let. Má ve velké oblibě také MMA. Jeho velikým snem je dostat se do slavné ONE FC.

Jiří "Giant" Stariat se K-1 věnuje dlouhodobě a patří k častým účastníkům nejprestižnějších tuzemských turnajů. Patří vůbec k nejtěžším bojovníkům u nás, protože se jeho váha stále pohybuje okolo sto čtyřiceti kilogramů.

Zdroje:  tisková zpráva

Nejnovější články