Redakce tipuje výsledky turnaje Oktagon 58

Redakce tipuje výsledky turnaje Oktagon 58 Attila Végh vs. Karlos Vémola 2 | zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

Před velkolepým turnajem Oktagon v Edenu jsme si v redakci zkusili zahrát na věštce a tipnout si vítěze jednotlivých zápasů. Komu víc věříme a proč?

Karlos Vémola vs. Attila Végh

Tomáš Bříza: Poslední dobou se mě na tenhle zápas pořád někdo ptá. “Kdo si myslíš, že vyhraje?” Nevím, asi… Je tam spousta faktorů. Vémola v prvním zápase padl, navíc posledně schytal podobné KO i od Piráta, bude to mít v hlavě. Krom toho se nedá čekat, že by přišel s něčím novým. Základem bude přenést boj na zem, pokud se mu to povede, jeho šance půjdou nahoru. Samozřejmě se může i trefit v postoji, ale tam prostě tělesné parametry hrají do karet Attilovi. Stejně tak i to, že zná na Karlose recept. V oktagonu sice jako bojovník nestál skoro pět let, ale já na “ring rust” moc nevěřím, navíc si sem tam zaboxoval. Dlouhá pauza může být paradoxně i výhoda – tělo si odpočinulo a není žádným tajemstvím, že Terminátor je naopak už celkem rozbitý. Motivaci má asi větší Vémola a vítězství bych mu i přál, ale i Végh moc dobře ví, co by mu další vítězství přineslo, takže bych se nebál, že přípravu šidil. Takže nakonec věřím asi víc jemu, umím si ale představit i Karlosovo vítězství na body.

Tip: Végh T/KO


Jakub Chrpa: Z celého zápasu mám krapet pocit, že si tam Attila jde jen pro výplatu. A i kdyby to tak nebylo, čtyři roky mimo klec udělají své. Člověk může podotknout, že při celé pauze Végh trénoval a od sportu nebyl daleko, ale to se s aktivním zápasením zkrátka nedá porovnávat. 

U Vémoly se sice může zdát, že se s časem nezlepšuje, ale myslím, že v 93 to stále bude zvíře, a pokud se jeho oponentovi nepodaří ustát tlak, který Karel skutečně vytvořit umí, bude ve velkých problémech, které by mohly skončit těsným škrcením.

Tip: Vémola 1./2. kolo submise


Michael Cron: Zápas dvou nejvytíženějších reklamních billboardů na československé scéně je podle mě skoro nemožné tipovat, ale když už bych musel říct mého favorita, byl by jím spíše Vémola. Jak píše Kuba, Attilka sice mluví o odkazu atd., jeho jedinou motivací jsou ale peníze. Což neříkám nějak špatně, ale nemyslím, že do přípravy dal moc a ta mnohaletá pauza udělá své. Karlos sice samozřejmě už taky není žádná špička a jeho stále stejný styl už není tak efektivní. Proti zrezlémů Véghovi by to ale stačit mohlo. S každým dalším započatým kolem pak bude Karlosova šance ukončit zápas větší a větší.

Tip: Vémola na submisi


Jakub Štěpánek: Vémola si po knockoutu od „Piráta“ už nebude nic dokazovat v postoji a půjde na jistotu. Végh je sice v parádní formě, po smršti takedownů a ždímačce na zemi ale bude postupně odcházet. V MMA zápase přece jen nebyl celé roky, zatímco Vémola byl stále aktivní a relativně nedávno si prošel i pětikolovou tahanicí s Kinclem. Pokud si pohlídá úvodní kolo, doplazí se pro vítězství.

Tip: Vémola, na body


Lukáš Muladi: Karlos by tohle vítězství chtěl určitě moc a já bych mu ho docela přál. Ale moc mě nenapadá, jak by mohl nad Attilou vyhrát. Jasně, wrestling bude mít určitě lepší, ale Attila má dlouhý dosah, je velice dobrý striker a nebude lehké se k němu dostat. Karlos se tak bude muset probojovat přes údery, kolena, zvedáky a když už se k němu dostane, bude muset hodit opravdu velkého chlapa, nad kterým nebude mít váhovou převahu. Samozřejmě je to MMA a stát se může cokoliv, ale vidím to spíše na TKO pro Attilu ve druhém kole.

Tip: Végh, TKO ve druhém kole


Ion Surdu vs. David Kozma Ion Surdu vs. David Kozma | zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

Tomáš Bříza: Surdu do toho umí šlápnout hned ze startu, tady by ho ale mohla brzdit hrozba takedownů. Kozmovi by určitě hrálo do karet, kdyby se šlo na pět kol, tam by měl větší šanci Moldavce zlomit. Rozhodně ho neodepisuju, dopředu ho určitě požene atmosféra, ale na Iona je až nečekaně vysoký kurz, aby se to nezkusilo.

Tip: Surdu TKO 


Michael Cron: Jako Davidův fanoušek mu to strašně přeju, ale vidím ho tady jako poměrně velkého outsidera. Od toho (zbytečně prodlužovaného) výprasku s Britem se mi jeho výkony moc nelíbí a Surdu je stylisticky velmi špatný soupeř. Není to sice žádný výborný wrestler, ale obranu má jakž takž slušnou a v rukou má dynamity. Dokážu si představit rychlou výhru pro Moldavce.

Tip: Surdu na (T)KO


Jakub Štěpánek: Surdu je podle mě lehce přeceňovaný bojovník, v Oktagonu má dvě výhry a dvě porážky. Veličković napověděl, že už má skleněnou bradu, čehož by Kozma mohl využít. Během přípravy ostatně makal na boxerských kombinacích s Ladislavem Kutilem. A pokud by Surdu něco trefil, může přepnout na autopilota a pohlídat si ho na zemi. Kozma je v dobré náladě, celý stadion ho požene za vítězstvím, které také doručí.

Tip: Kozma, na body


Lukáš Muladi: Kdo by to nepřál Kozmovi. Je ale otázka, jak moc velkou daň si na tomhle srdcaři vybraly ty těžké bitvy z minulých let. Surdu je nebezpečný, explozivní a pro Davida to bude těžký soupeř. Kozma na něj určitě má, ale bude muset vytáhnout svoji A-game a těžko říct, jestli mu pauza prospěla natolik, že se do oktagonu vrátí hladový. Doufám, že ano.

Tip: Kozma, submise

Marek Mazúch vs. David Zawada Marek Mazúch vs. David Zawada | zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

Tomáš Bříza: Zawada je zkušenější a komplexnější, jenže Mazúchovi stačí jedna dobře trefená. A loni jsme v PFL viděli, že Polák rozhodně nemá dokonalou obranu, takže bych si tipnul, že mu tam něco projde.

Tip: Mazúch T/KO


Jakub Štěpánek: Zawada bojoval v KSW, UFC i PFL, v posledních zápasech ale nepůsobí příliš přesvědčivě. Naposledy porazil Khajevanda, na vítězství se však pořádně nadřel. Mazúch sice nemá tak bohatý arzenál, na své ruce by ale měl mít zbrojní průkaz. Největší šanci bude mít v prvním kole, Zawadu bude chtít co nejdřív sestřelit, což by se mu mohlo podařit.

Tip: Mazúch, T/KO 

Shem Rock vs. Jaroslav Pokorný Shem Rock vs. Jaroslav Pokorný | zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

Tomáš Bříza: Je mi líto, ale tady to bohužel vidím pro Rocka, který je na zemi opravdu excelentní.

Tip: Rock submise


Jakub Štěpánek: Když ponechám stranou dramatický oblouk tohoto zápasu, šance na vítězství na straně Pokorného jsou velmi malé. Věk se zkrátka nedá zastavit, Shem Rock si jde pro další rychlou výhru.

Tip: Rock v 1. kole


Lukáš Muladi: Vidím to stejně jako kluci. Upřímně, tenhle zápas vůbec nedává smysl. Mladý a talentovaný bojovník vs. zkušený veterán s docela dost letokruhy, který ale rychlostně v postoji a technicky na zemi nemá moc šancí. Špatný matchmaking.

Tip: Rock, KO v 1. kole

Akonne Wanliss vs. Mateusz Legierski Akonne Wanliss vs. Mateusz Legierski | zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

Tomáš Bříza: Tady bych si vsadil každopádně na to, že to na body neskončí. Legierski v Oktagonu ještě neprohrál, ale v KSW se ukázalo, že není neporazitelný. Wanliss prohrál jen dvakrát na body, maximálně si věří, je hodně agresivní a občas se v útoku až moc otvírá. A Polák se umí trefit. I když už je to nějaký pátek, co někoho knockoutoval, tak tady by se mu to mohlo povést.

Tip: Legierski T/KO


Jakub Štěpánek: Kvůli kurzu bych zkusil Wanlisse, klidně ukončení před limitem. Legierski v Oktagonu ještě neprohrál, vše je ale jednou poprvé. Wanliss je o 7 centimetrů vyšší a jeho rozpětí paží je o 15 centimetrů delší, dalo by se říct, že jde o alternativu Matěje Peňáze v lehké váze. A naposledy ukázal, že když se tyhle ruce trefí, je zaděláno na malér. V minulosti navíc prokázal, že se neztratí ani na zemi.

Tip: Wanliss, T/KO


Lukáš Muladi: Tohle bude zajímavá bitva. Wanliss má sebevědomí na rozdávání, ale konečně má před sebou bojovníka, který je minimálně stejně nebezpečný. Bývalý šampion Oktagonu Legierski má v rukou obrovské granáty a pokud se trefí, může britský Jedi padnout rychleji než řeknete Skywalker. Myslím, že oba budou držet zápas v postoji a rozhodne se v přestřelce.

Tip: Legierski, TKO

Kamil Wojciechowski vs. Miloš Petrášek Kamil Wojciechowski vs. Miloš Petrášek | zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

Jakub Štěpánek: Wojciechowski nastupuje do zápasu na poslední chvíli, je tedy otázkou, v jaké bude formě. Petrášek by teoreticky mohl diktovat vysoké tempo a soupeře utavit, dodatečnou energii navíc bude čerpat od diváků, kteří jej poženou za vítězstvím.

Tip: Petrášek

Magomed Machaev vs. Acoidan Duque Magomed Machaev vs. Acoidan Duque | zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

Tomáš Bříza: Machaev je sice na lehkou váhu docela malý, ale já mu věřím. Je mladý, dravý a dotáhne to daleko.

Tip: Machaev T/KO


Jakub Štěpánek: Podle bookmakerů jde o jednoznačnou záležitost, vítězem by se měl stát Machaev. Podle mě jsou šance vyrovnané, tady si můžete hodit korunou. Pokud sázíte, zkuste Španěla za pěkný kurz.

Tip: Duque 

Amiran Gogoladze vs. Leandro Silva Amiran Gogoladze vs. Leandro Silva | zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

Tomáš Bříza: Silva stárne a jde výkonostně dolů, zatímco Gogoladze je na vzestupu, takže mu věřím víc.

Tip: Gogoladze na body 


Jakub Štěpánek: Talentovaný „Apollo“ v jednu dobu válel i v UFC, klíčové zápasy mu ale proklouzly mezi prsty, takže nakonec musel spolknout hrdost a bojovat i s polštářem v ruce. Gogoladze přistupuje ke kariéře o poznání svědomitěji, a byť mu Silva nepochybně zatopí, mohl by se nakonec s trochou štěstí prostřílet k dalšímu zelenému políčku.

Tip: Gogoladze, na body

Denis Tripšanský vs. Deniz Ilbay Denis Tripšanský vs. Deniz Ilbay | zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

Jakub Štěpánek: Tripšanský byl v Oktagonu zárukou atraktivní podívané, coby chirurgicky přesný levák uměl své soupeře pěkně potrápit. V projektu Oktagon Underground se dokonce probojoval až do finále. Následně si připsal dvě výhry v organizaci East Pro Fight. Přivítání zpět v Oktagonu však bude drsné, Ilbay značně převyšuje úroveň jeho posledních dvou soupeřů a pravděpodobně bude příliš tvrdým oříškem.

Tip: Ilbay 

Makwan Amirkhani vs. Attila Korkmaz Makwan Amirkhani vs. Attila Korkmaz | zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

Michael Cron: “Mr. Finland” se v posledních letech změnil na “Mr. 1. kolo”, více než jedno kolo totiž už bojovat nedokáže a po tomto limitu fyzicky totálně odchází. Má tak 5 minut na to, aby houževnatého Turka porazil. Pochybuju, že se mu to podaří a v druhém kole bude od Korkmaze nepěkně ukončen.

Tip: Korkmaz


Jakub Štěpánek: Amirkhani už má to nejlepší za sebou, kariéra už se blíží do závěrečného kola. A byť jde o zkušeného borce, bude mu chybět správná motivace, což se může podepsat na výsledku zápasu. Korkmaz se naopak bude chtít pořádně předvést a zajistit si první zářez v Oktagonu.

Tip: Korkmaz

Zdroje:  Vlastní

Nejnovější články