Végh naznačil, o kolik bude Vémola v kleci těžší. Už nyní si dělá zálusk na dalšího šampiona

Végh naznačil, o kolik bude Vémola v kleci těžší. Už nyní si dělá zálusk na dalšího šampiona Attila Végh během vážení na odvetu s Karlosem Vémolou | zdroj: FOTO: Se souhlasem Oktagon MMA

Váha je splněna, Attila Végh i Karlos Vémola se vešli do stanoveného limitu. V kleci ale mezi nimi bude nejspíš značný rozdíl.

Karlos Vémola před půl rokem vyjádřil jisté pochybnosti, zda k odvetě s Attilou Véghem vůbec dojde, starosti mu dělala váha na straně soupeře. „Pumukli” se ostatně nijak netají tím, že s radostí holduje méně zdravým a kaloricky vydatným pokrmům, Vémolovi však slíbil, že z něj do června bude jiný člověk. A to také splnil.

Krátce před zápasem předvedl skvělou formu, kterou by mu leckdo mohl závidět. „Karlíto se mi pořád vysmíval, že jsem tlustý a tak dále, já jsem ale říkal, že když dostanu bojový úkol, tak si jdu za svým. Umím se namotivovat, nahecovat, a proto jsem tam, kde jsem,” řekl v posledním vysílání pořadu MMA letem světem. „Největší radost mám z toho, že mám čisté svědomí. Pro tento zápas jsem nemohl udělat víc, než jsem udělal.”

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený OKTAGON MMA (@oktagonmma)

Na průběh odvety a samotný výsledek se vůbec nesoustředí. „Změnil jsem se, jsem nový člověk. Mám z toho celého radost. A jak jsem říkal – když to celé vyjde bez zranění a bude dobrá váha, tak je to třešnička na dortu. Půjdeme si to všechno společně užít. Když koukám kolem sebe, tak jsem vděčný Oktagonu i vám, že to celé můžu zažít,” vzkázal divákům. „Výsledek vůbec neřeším, mám to napsané nahoře.”

Někdejší šampion Bellatoru přiznal, že mu několikaletá pauza od MMA prospěla, což ho příjemně překvapilo. „Začaly mě bavit tréninky a ta motivace. Pět let pauzy my dalo strašně moc, mám nový elán. Cítím se úplně jinak,” řekl s tím, že do přípravy dal maximum. „Ale to jsou jen řeči, skutek bude v sobotu. Možná dostanu bombu a odpadnu,” zasmál se.

Zdá se, že v sobě opět rozdmýchal oheň a připomněl si, čím je pro něj MMA tak lákavé. Bude zřejmě záležet především na výsledku sobotního duelu, nelze ale vyloučit, že si domluví další zápasy. Během vysílání padlo i jméno Patrika Kincla. „Nechci nikoho vyzývat, když ještě nic nedopadlo, ale pokud ano, tak bych ho vyzval hned,” ušklíbl se.

Dnešní vážení dopadlo na jedničku, stanovený limit splnil, což platí i pro Vémolu. Attilovi je jasné, že „Terminátor” bude o pár kil těžší. „S tím počítám, ale co s tím mám dělat? Byl bych radši, kdybych byl ještě lehčí, rychlejší a čipernější,” řekl v rozhovoru krátce po vážení. „Samozřejmě, že Karlos bude těžší, bude mít podle mě váhu, ve které trénuje, podle mě 103 až 105 kil.” Následně prozradil, že sám půjde do klece s váhou kolem 98 kilogramů. „Nechtěl bych už víc přibírat, je to pro mě zbytečné, necítil bych se komfortně. Radši bych měl 66,” zavtipkoval.

S Karlosem absolvoval nespočet rozhovorů, v nichž často působili jako dobří přátelé. V sobotu večer budou muset přepnout do jiného režimu, Attila však naznačil, že se pak vše zase vrátí do starých kolejí. „Respektuju ho jako sportovce, zápasníka, člověka, necítím vůči němu žádnou nenávist. To, co dělá, dělá dobře, proto je tam, kde je. Oba to bereme tak, že je to naše práce, kamarádství jde na těch 25 minut bokem, chceme se navzájem zabít. A po zápase si dáme pusu na čelo a půjdeme domů.”

Zdroje:  MMA letem světem , Oktagon MMA –⁠ YouTube

Nejnovější články