Proti bojovnému srdci Buchingera musel zasáhnout až Attila Végh. Paradeiser se tak stal novým šampionem Oktagonu

Proti bojovnému srdci Buchingera musel zasáhnout až Attila Végh. Paradeiser se tak stal novým šampionem Oktagonu zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

Ivan Buchinger je legenda slovenského MMA, ale včera večer musel předat své žezlo Ronymu Paradeiserovi, který nad ním zvítězil a získal pás šampiona lehké váhy.

Na jubilejním turnaji Oktagon 50 se v Ostravě rozhodovalo o budoucím šampionovi lehké váhy mezi mladým bojovníkem Ronym Paradeiserem a slovenskou legendou Ivanem Buchingerem.

Pro Ronyho Paradeisera šlo o třetí titulovou šanci v kariéře a tentokrát si ji nemohl nechat ujít. Poprvé mu ji vyfoukl právě Buchinger, podruhé jej přeboxoval Keita. Teď dostal znovu možnost oplatit porážku legendárnímu bojovníkovi a vrátil mu to skutečně i s úroky.

Rony se do „Bukiho“ pustil bez respektu a brzy to vypadalo, že zápas skončí už na začátku prvního kola. Paradeiser jej totiž trefil tvrdým zadním direktem a Buchingerem to pořádně otřáslo. Rony ucítil krev a znovu jej trefil. A znovu. Bylo vidět, že to jsou opravdové bomby a Ivanovi se při každém zásahu trochu podlomily kolena. Nebylo pochyb o tom, že je pořádně nahulený a Rony byl na lovu.  

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený OKTAGON MMA (@oktagonmma)

Při další salvě z rukou Paradeisera už se chystal rozhodčí téměř ukončit zápas, ale „Buki“ znovu předvedl, své bojovné srdce. Podařilo se mu zaklinčovat a trochu se zregenerovat. Zoufale se pokoušel o takedown, který mu ale Paradeiser nechtěl dopřát. I tak jej ale Buchinger neustále svazoval do klinče a podařilo se mu přežít první kolo. Mělo to ale svou cenu a tou byl krvavý obličej, napuchlé oko a ošklivě roztrhnutý ret.

Druhé kolo vypadalo podobně. Buchinger sice dokázal kousat, zvláště jeho backfisty z otočky občas Paradeisera překvapily, ale i tak tahal za kratší konec a jeho totálně zakrvavený obličej se stal vděčným terčem pro Paradeiserovy dlouhé zadní direkty. Navíc jej vzal Rony sám na zem, kde Ivanovi dominoval v jeho vlastní hře.

I ve třetím kole Buchinger nepřestával udivovat svoji bojovností a i přes tvrdé inkasované údery a obličej, ze kterého mu cákala krev, se nehodlal vzdát. Nakonec to za něj ale museli udělat jeho kamarádi.

Po třetím kole se na něj totiž podíval doktor a řekl, že další pokračování v zápasu „je na hraně“. Jeho trenéři včetně Atilly Végha se tak rozhodli zápas ukončit, i když „Buki“ chtěl v krvavé bitvě pokračovat.

Rony Paradeiser se tak stal novým šampionem Oktagonu v lehké váze a napotřetí si splnil svůj sen. Ve svém pozápasovém rozhovoru ale vzdal čest svému soupeři a velkému vzoru. „On je legenda! Ivan Buchinger tady vydláždil cestu fighterům jako jsem já, abychom teď měli co žrát. Takže jsem velmi šťastný, že můžu získat první pás proti Ivanu Buchingerovi, který je v mém srdci velký šampion a chci mu poděkovat za to, co udělal pro tuto scénu. Děkuji!“ řekl nový šampion lehké váhy.

Zdroje:  oktagon.tv

Nejnovější články