Oktagon odhalil P4P žebříček a Gamechanger v lehké váze. Známe i první účastníky

Oktagon odhalil P4P žebříček a Gamechanger v lehké váze. Známe i první účastníky Vladimír Lengál bude reprezentovat Českou republiku v další pyramidě Tipsport Gamechanger | zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

Promotéři organizace Oktagon MMA nahlédli do budoucnosti a ukázali, jak bude vypadat další ročník projektu Tipsport Gamechanger.

Organizace Oktagon MMA si vybudovala dominantní pozici na domácím trhu, kde působí už celých 7 let, první turnaj se uskutečnil v prosinci roku 2016. Nyní se chystá jubilejní Oktagon 50, čehož promotéři Pavol Neruda a Ondřej Novotný náležitě využili, jako malou oslavu uspořádali v Ostravě tiskovou konferenci Oktagon Time. Co jsme se douzvěděli?

Žebříček pound-for-pound

Jednou z prvních věcí bylo odhalení poud-for-pound žebříčku, který zahrnuje ty nejlepší bojovníky Oktagonu napříč všemi váhami. Nutno dodat, že jde o značně subjektivní záležitost, úvodní pořadí jednotlivých bojovníků určovali zástupci z médií, odborníci a lidé přímo z Oktagonu.

Jak to tedy dopadlo? Symbolickým králem Oktagonu je momentálně úřadující šampion střední váhy Patrik Kincl, na záda mu dýchá jeho odvěkký rival Karlos Vémola. A jelikož konkurence je opravdu velká, tak třeba Losene Keita se objevil až na 5. příčce, na 10. místě pak figuruje miláček diváků – David Kozma. Kompletní žebříček vypadá následovně:

  1. Patrik Kincl
  2. Karlos Vémola
  3. Hatef Moeil
  4. Katharina Dalisda
  5. Losene Keita
  6. Bojan Veličković
  7. Andreas Michailidis
  8. Mate Sanikidze
  9. Felipe Lima
  10. David Kozma

Tipsport Gamechanger v lehké váze

Na pódiu se také objevila trofej pro vítěze projektu Tipsport Gamechanger. Jde o těžkou váhu, atakuje totiž neuvěřitelných 27 kilogramů. Výrobní cena se pohybuje kolem částky čtvrt milionu korun. Zda ji převezme Bojan Veličković nebo Andreas Michailidis, to se dozvíme koncem roku v O2 areně.

Tím ale projekt neskončí. Promotéři se s Tipsportem dohodli, že se pustí do druhého kola, tentokrát v lehké váze. „Jsme rádi, že můžeme oznámit, že tento projekt bude pokračovat, pevně věříme, že bude zase o něco vybroušenější a zajímavější, jak pro fanoušky, tak pro bojovníky,” prohlásil Ondřej Novotný.

Systém pyramidy zůstane stejný, i tentokrát se bude bojovat o milion eur. Promotéři sháněli celkem 20 bojovníků, 4 budou nasazeni jako náhradníci. Prvních 12 účastníků už během konference rovnou představili. Českou republiku bude reprezentovat Vladimír Lengál (6-1), za Slovensko nastoupí Ronald Paradeiser (17-8). Oba to ale budou mít pořádně těžké.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený OKTAGON MMA (@oktagonmma)

Na pohádkovou odměnu si brousí zuby třeba Daniel Torres (14-5), bývalý šampion KSW a jediný člověk, jemuž podlehl Salahdine Parnasse. „Když jsme ho oslovili, okamžitě kývnul s tím, že 300 tisíc eur se mu rozhodně hodí,” komentoval vzájemnou domluvu Novotný.

Dalšího bojovníka fanoušci Oktagonu dobře znají, Akonne Wanliss (7-2) se objevil na dvou turnajích a byl součástí poslední série reality show Oktagon Výzva. Známou tváří je i Mateusz Legierski (10-1), první šampion Oktagonu v lehké váze.

Dalším osloveným zápasníkem je Makwan Amirkhani (17-9). Od roku 2015 působil v UFC, jeho štace skončila letos v březnu, jelikož se mu v posledních zápasech už příliš nedařilo. „Do slova a do písmene nás tři čtvrtě roku uháněl, aby mohl být v Oktagonu. A my jsme za to moc rádi,” dodal Novotný.

Dále se hlásí o slovo balkánská jednička v lehké váze Predrag Bogdanović (14-1) či Španěl Acoidan Duque (19-4). V pyramidě figuruje také přemožitel Jaroslava Pokorného Mochamed Machaev (13-1), specialista na ukončení před limitem Miloš Janičić (16-3) nebo Konrad Dyrschka (16-2). Do hry se vrátí i účastník letošního ročníku Marcel Grabinski (23-9).

Další bojovníci se představí časem, Novotný prozradil, že už zbývají pouze 4 volná místa. A zájemců je mnoho. „V tuto chvíli je 11 kandidátů, oproti loňskému roku to začíná být trochu bolehlav, abychom vybrali dobře a udrželi si dobré vztahy,” přiznal. Bližší podrobnosti se dozvíme brzy, první kolo pyramidy Tipsport Gamechanger v lehké váze se totiž uskuteční už 2. března na turnaji v Ostravě.

Zdroje:  Oktagon MMA –⁠ YouTube

Nejnovější články