Veličkovič umlátil Kozmu v prvním kole a probojoval se do finále pyramidy Tipsport Gamechanger

Veličkovič umlátil Kozmu v prvním kole a probojoval se do finále pyramidy Tipsport Gamechanger zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

Srbský bojovník Bojan Veličkovič oplatil porážku svému rivalovi Davidu Kozmovi, kterého ukončil na TKO.

Semifinálový souboj mezi srbským bojovníkem Bojanem Veličkovičem a bývalým šampionem welterové váhy Davidem Kozmou pro českého borce nedopadl vůbec dobře.

Kozma s Veličkovičem bojoval už před 2 roky, kde jej v těžkém zápase o titul nakonec především svému bojovnému srdci a nezdolné fyzičce ukončil na TKO.

Osud tomu chtěl, že se oba bojovníci potkali znovu v odvetě, tentokrát v rámci pyramidového turnaje Tipsport Gamechanger, kde vítěz bude brát celkem milion eur. Kozma do zápasu vstupoval jako favorit, ale věděl, že Veličkovič rozhodně není nikdo, koho by mohl přehlížet.

Srbský bojovník a veterán UFC už dlouho trénuje v americkém Coloradu, kde má skvělé trenéry i sparring partnery. Černý pás v brazilském jiu-jitsu a excelentní striking podtrhuje jeho zápasové dovednosti a určitě chtěl Kozmovi oplatit porážku. Což se mu nakonec také povedlo.

Už ze začátku bylo patrné, že Veličkovič je v postoji lepší než Kozma – byl rychlejší, uvolněnější a lépe zasahoval. Hned ze startu na Davida vyzkoušel highkick, který ho jen těsně minul, za který přidal backfist, kterým už Kozmu překvapil. David to ale ustál a věděl, že musí vzít zápas na zem, kdy by mohl mít převahu.

Bojana ale vůbec nebylo lehké hodit a když už se to českému bojovníkovi podařilo, jeho soupeř se mu hned dokázal zvednout. David věděl, že nesmí dát Bojanovi prostor v postoji, a tak po něm neustále chodil, tlačil jej a chtěl jej vzít na zem. Bohužel jeho taktika byla až moc unáhlená a Bojan toho využíval.

Svými tvrdými roundkicky několikrát trefil Kozmova žebra a játra a jednou se i přes Davidův blok trefil holení do hlavy. David to ustál a chytil mu nohu, ale Bojan jej vzápětí trefil dvěma dobrými zvedáky, které bývalého šampiona poslaly k zemi. Tam se na něj Veličkovič vrhnul a zasypával ho údery. Kozma se sice srdnatě snažil bránit, ale po několika dalších úderech bylo jasné, že je po zápase a rozhodčí jejich souboj ukončil. 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený OKTAGON MMA (@oktagonmma)

Veličkovič tak oplatil porážku svému rivalovi a dostal se do finále Tipsort Gamechangeru, kde se o pohádkové peníze utká s řeckým bombardérem Andreasem Michilidisem.

 

Zdroje:  oktagon.tv

Nejnovější články