Tvrdé KO a zlomená ruka! Řekové v Oktagonu měli svůj den a totálně přejeli soupeře

Tvrdé KO a zlomená ruka! Řekové v Oktagonu měli svůj den a totálně přejeli soupeře Andreas Michailidis | zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

Michailidis i jeho krajan Palaiologos na turnaji OKTAGON 46 vyhráli už v prvním kole.

Řečtí bojovníci na turnaji Oktagon 46 ve frankfurtské Festhalle měli svůj den. Jak Andreas Michailidis, tak i jeho krajan Ioannis Palaiologos se ani nestihli pořádně zapotit. Brali totiž vítězství hned v prvním kole a oběma se to podařilo ve velice tvrdém stylu.

Michailidis šel do boje o finále v pyramidě Tipsport Gamechanger, ve které vítěz dostane milion eur, s dánským zemařem Louisem Glismannem a nedal mu téměř žádnou šanci. Řecký bojovník je veterán z UFC, kde zápasil ve střední váze a není to tak dávno, co bojoval například i s bývalým šampionem Alexem Pereirou. Tehdy to pro něj nedopadlo dobře, protože od Pereiry inkasoval tvrdé KO kolenem, ale nyní to byl on, kdo rozdával otřesy mozku.

Oproti Glismannovi působil mnohem větší a zatímco dánský bojovník je spíše skvělým zemařem, Michailidis (i přestože má černý pás v brazilském jiu-jitsu) je hlavně striker. A to ukázal hned v prvním kole, když trefil Glismanna pravým hákem do temena. Ten jakoby zamrzl, nohy mu stuhly, předklonil se a bylo vidět, že je už téměř mimo. Michailidis byl ale nelítostný a dal mu ještě pár ran, které britského bojovníka srazily definitivně k zemi. 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený OKTAGON MMA (@oktagonmma)

První finalista tak byl jasný a Řek se mohl radovat z pěkné sumy 133 tisíc eur za výhru a postup do finále pyramidy.

Také další řecký bojovník na hlavní kartě, Ioannis Palaiologos, se nenechal zahanbit a proti tvrdošíjnému „Keltovi“ Christianu Jungwirthovi předvedl skvělý výkon. V postoji sice nevypadal moc obratně, ale i tak svého německého soupeře neustále ostřeloval. Bylo vidět, že Jungwirth spíše čeká na příležitost a sází na své tvrdé údery. Ty se mu skutečně několikrát podařilo dobře umístit a Řekovi určitě německé bomby nechutnaly. Ale Palaiologos se tím nenechal rozhodit a sám skvěle trefil Jungwirtha zadním direktem na spánek. Němcovi se podlomily nohy, ale dokázal ještě vstát. Další rána o chvíli později už jej ale poslala přímo na zem a Jungwirth byl v problémech. Palaiologos jej chtěl uškrtit, což ale Jungwrith dokázal ubránit a dokonce otočil pozici a ocitl se nahoře v guardu. Řecký bojovník jej ale chytil do kimury a začal mu páčit levou ruku. Jungwirth vzdoroval do poslední chvíle, ale jeho soupeř mu ruku zalomil takovým způsobem, že německému Keltovi nezbylo než odplácat. 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený OKTAGON MMA (@oktagonmma)

Navíc bylo jasné, že s rukou není něco v pořádku a po zápase Christian přiznal, že mu v ní 3x křuplo.

Tento turnaj se tedy oběma řeckým bojovníkům skutečně povedl a minimálně Michailidis zná už svého dalšího soupeře, kterým bude ve finále pyramidy Tipsport Gamechanger Bojan Veličkovič.

Zdroje:  oktagon.tv

Nejnovější články