Famózní Pešta se v kleci nezdržoval a soupeře uškrtil hned v prvním kole. Skvělý debut českého těžkotonážníka v KSW

Famózní Pešta se v kleci nezdržoval a soupeře uškrtil hned v prvním kole. Skvělý debut českého těžkotonážníka v KSW Viktor Pešta na KSW 86 | zdroj: Foto: se svolením KSW

Viktor Pešta se po více než roční pauze vrátil do klece skvělým výkonem v polské organizaci KSW. Svého soupeře přejel rozdílem třídy.

Naposledy se v MMA zápase představil v červnu minulého roku. V turnaji o milion dolarů v americké PFL ale tehdy tvrdě narazil a hned v prvním kole jej sestřelil pozdější vítěz (a současný dopingový hříšník) Rob Wilkinson. Šlo tehdy o druhou porážku ošklivým KO v řadě a z mnoha stran se začaly ozývat názory, jestli to pro Viktora Peštu neznamená konec kariéry. Český fighter ale o tom nechtěl ani slyšet a na začátku roku podepsal smlouvu v polské KSW, kde se měl představit hned v únoru na libereckém turnaji.

Debut mu tehdy nevyšel, kvůli nemoci byl nucen ze zápasu odstoupit, takže si na premiérovou akci v novém působišti musel počkat až do dneška. Dlouhé čekání ale stálo za to, jak pro Viktora, tak pro jeho fanoušky. Už při nástupu do klece vypadal nabuzeně a hladově, s českou vlajkou na ramenou energicky poklusával ke kleci. Naopak jeho soupeř Filip Stawowy působil mnohem nervózněji, i když to mohlo naopak znamenat jen velkou koncentrací na blížící se výkon.

V samotném zápase se pak na nic příliš dlouho nečekalo. Stawowy vzal střed klece a snažil se zkrátit vzdálenost k českému soupeři, aby využil své největší zbraně – tvrdých háků. Pešta opatrně ustupoval a vyslal na Poláka dva slušné kopy na lýtko. Po druhém z těchto kopů Filip vystartoval dopředu a v kombinaci trefil Viktora slušnou levou zadní. Pak mu ale začalo školení od mnohem zkušenějšího českého fightera. Viktor svázal soupeře u pletiva a zakročením ho snadno poslal na zem, kde mu tzv. na Khabiba uvěznil levou nohu a pravou ruku, což mu poskytlo možnost zasypávat Polákovu hlavu těžce bránitelnými údery.

Když se ale rozhodčí Marc Goddard neměl k odmávání zápasu, tak změnil Viktor taktiku, přesunul se Filipovi přímo za záda a ve vhodný moment propasíroval svou ruku rovnou pod soupeřův krk. Následné škrcení neměl Stawowy jak ubránit a po pár sekundách odklepal.

Od českého legionáře to byl famózní výkon, který jej posune do první pětky žebříčku  těžké váhy v KSW. V pozápasovém rozhovoru pak neskrýval radost z důležité výhry:

„Byla to nějaká chvíle, tenhle debut se dlouho odkládal. Byl jsem trochu nervózní, protože jsem nebojoval více než rok, tak jsem se bál, že budu trochu zrezivělý. Ale cítil jsem se dobře a všechno bylo super.“

Doufejme tedy, že to pro Viktora znamená úspěšný restart kariéry a brzy jej uvidíme znovu v kleci. Jako potenciální soupeři se v tuto chvíli nabízejí například Szymon Bajor nebo Ricardo Prasel, ale na to si samozřejmě budeme muset několik měsíců počkat.

Zdroje:  Vlastní

Nejnovější články