Viktor Pešta se vrací do akce. V KSW ho čeká rozložitý polský tank

Viktor Pešta se vrací do akce. V KSW ho čeká rozložitý polský tank Viktor Pešta jde za svým cílem, jímž je titul polotěžké váhy Oktagonu. | zdroj: Profimedia

Po více než roce by se měl Viktor Pešta opět představit v kleci. Na září má v polské Vratislavi domluvený zápas s Filipem Stawowym.

V polské Vratislavi to 16. září vypadá na výživný český večer. Jen pár dní nazpět byl oznámen zápas Dominika Humburgera na turnaj KSW 86, a teď se k němu přidává další český zástupce v této prestižní organizaci, Viktor Pešta.

Pro Viktora by mělo jít o návrat do klece po více než roce, naposledy se představil v červnu minulého roku v rámci PFL, kde utrpěl knockout od pozdějšího vítěze turnaje v polotíze Roba Wilkinsona. Sluší se ale připomenout, že Wilkinson byl letos přichycen při dopování, respektive mu byla naměřena nepřirozená hladina testosteronu v krvi, což je nepřímý důkaz užívání steroidů. Pešta už poté v PFL nenastoupil a až do letošního ledna nebylo jeho další působiště známé. Tehdy po českém fighterovi sáhla polská KSW, která jej plánovala využít na první tuzemský turnaj v Liberci. Jeho zápas nebyl nikdy oficiálně oznámen, ale spekulovalo se o střetnutí s Darko Stošičem. Jenže Viktorova smůla pokračovala a onemocnění covidem mu znemožnilo v Liberci nastoupit. Jeho premiéry se tak dočkáme až toto září, kdy jej v kulaté kleci přivítá Filip Stawowy.

Filip je českému publiku znám ze svého zápasu proti Michalu Martínkovi z loňského roku z KSW 71. Černovous jej tehdy velmi zkušené a bez výraznějších problémů přestřílel z ústupu. Stawowy si pak spravil chuť až na KSW 81 výhrou nad Samociukem.

Polák na první pohled nevypadá jako typický sportovec, příliš vyrýsované svaly na něm rozhodně nenajdete. Kromě potvrzení klasického rčení „Kdo má vanu, ten má ránu“ ale disponuje také poměrně dobrou výdrží, což předvedl nejen v souboji s Martínkem, ale hlavně se Samociukem, kde jeho lepší fyzická kondice hrála významnou roli v jeho vítězství. Před Viktorem tak není žádný lehký zápas, v postoji bude díky KO úderu ve velkém ohrožení, a pokud bude chtít Filipa porazit na zemi, bude se muset vypořádat s živou hmotností na horní hranici limitu pro těžkou váhu.

Viktor Pešta - Michal Martínek Viktor Pešta - Michal Martínek | zdroj: Profimedia

V případě vítězství by se Pešta automaticky zapsal do místního žebříčku těžké váhy, v němž jeho nadcházející soupeř aktuálně drží páté místo. V budoucnu by se tak mohla otevřít cesta k odvetě s Martínkem, který Viktora porazil v roce 2019 v Oktagonu, při čemž mu dokonce zlomil čelist.

„KSW v užší špičce těžké váhy zas tolik bojovníků nemá, takže myslím, že dřív nebo později na sebe zase narazíme. Nicméně v tuhle chvíli se soustředím na zápas s Filipem,“ vyjádřil se k potenciálnímu fightu Pešta pro Prima CNN.

Turnaj KSW 86 se odbude 16. září ve Vratislavské hale Orbita a vévodit mu bude titulový souboj v bantamové váze. Aktuální šampion Jakub Wiklacz ale ještě nemá ohlášeného soupeře.

Zdroje:  KSW , CNN Prima News

Nejnovější články