Neporažený Humburger má před sebou velkou výzvu. V KSW se postaví domácímu oblíbenci

Neporažený Humburger má před sebou velkou výzvu. V KSW se postaví domácímu oblíbenci Dominik Humburger se v KSW uvedl vítězně | zdroj: FOTO: KSW

Český legionář Dominik Humburger se v záři v polské Vratislavi utká se zkušeným Michałem Michalskim.

Letos stihl už dva zápasy, z toho jeden (prozatimně) titulový na pět kol, a z nastoleného tempa evidentně nehodlá nic slevit. Už na 16. září má totiž česká vycházející hvězda střední váhy Dominik Humburger domluvený další fight v polské KSW. A troufáme si tvrdit, že půjde o zatím největší zkoušku jeho schopností v kleci.

Soupeřem mu ve Vratislavi bude takřka domácí bojovník Michal Michalski. Tento 34letý fighter má za sebou sice „jen“ 14 zápasů, rovnou polovinu si ale připsal pod křídly KSW a mezi jeho soupeři nalezneme poměrně velká jména jako Dawid Zawada, Nassourdine Imavov nebo současný šampion welteru Adrian Bartosiński. Po prohře s posledně jmenovaným v roce 2021 to ale s Michalovou kariérou vypadalo bledě. Blíže nespecifikované zranění jej donutilo zůstat mimo klec plných 20 měsíců a podle svých vlastních slov byly chvíle, kdy už nedoufal, že k návratu vůbec dojde. Nakonec se ale přece jen dočkal a v březnu na KSW 80 dokázal ukončit Golubovskise v prvním kole.

Michalski se v zápasech prezentuje divácky líbivým postojářským stylem, o čemž mimo jiné svědčí bilance jeho posledních sedmi zápasů, v kterých se ani jednou nešlo k bodovým rozhodčím. V podstatě se tedy jedná o typově velmi podobného zápasníka, jakým je Dominik Humburger a my se tak můžeme těšit na velmi intenzivní a atraktivní střetnutí. Do karet by českému fighterovi mohl hrát fakt, že Michalski je spíše menší střední váha, před svým dlouhodobým zraněním bojoval výhradně ve welteru.

Liberecký rodák Humburger tak má před sebou velmi zajímavou výzvu a kromě udržení perfektního zápasového skóre bude mít také šanci zapsat se výrazněji do povědomí polských fanoušků, pokud se mu podaří oblíbeného Michalského porazit. Doufejme však, že se zápas skutečně uskuteční, aniž bychom chtěli cokoliv zakřiknout, Dominik má ve své kariéře neskutečnou smůlu na odstoupení svých soupeřů těsně před samotným fightem (což se mu stalo mimo jiné v posledních dvou případech).

Turnaj KSW 86 se odbude 16. září ve vratislavské hale Orbita a vévodit mu bude titulový souboj v bantamové váze. Aktuální šampion Jakub Wikłacz ale ještě nemá ohlášeného soupeře.

Zdroje:  KSW , inthecage.pl

Nejnovější články