Video: Francouzský kickboxer porušil základní poučku a schytal totální KO

Video: Francouzský kickboxer porušil základní poučku a schytal totální KO Kickboxerské KO roku 2023? | zdroj: FOTO: GLORY Kickboxing

Těžkotonážník Nordine Mahieddine se v Paříži blýskl parádním knockoutem, soupeře vypnul v poslední minutě zápasu.

Kickboxerský turnaj GLORY 88 v Paříži nevyšel úplně nejlépe. Kvůli tragickému zemětřesení v jeho rodném Maroku se na poslední chvíli rozhodl odstoupit Badr Hari, který měl být hlavní hvězdou večera. Turnaj tak nakonec čítal pouhých 8 zápasů a až v tom předposledním se diváci dočkali knockoutu. Čekání se ale vyplatilo, tohle KO totiž patří k tomu nejlepšímu, co jsme letos v ringu viděli.

Postaral se o něj alžírský pořízek Nordine Mahieddine, který v posledních letech patří v GLORY ke stálicím těžké váhy. Tomu se v odvetě z dávných časů postavil Francouz Abdarhmane Coulibaly, který se letos k zápasení vrátil po několikaleté pauze. Platil tedy za outsidera, nicméně od začátku působil jako důstojný soupeř a oba dva "drobečci" sváděli v ringu atraktivní bitvu ze strany na stranu.

Zatímco Mahieddine sázel především na boxerské kombinace, často navíc útočil po spodcích, čímž bral soupeři kyslík. Coulibaly bodoval lowkicky a jakmile se boj dostal na blízko, okamžitě chytal do klinče a snažil se na hlavu soupeře propašovat koleno. Ve třetím dějství už na něm ale byla znát únava a ruce mu těžkly. Přesto zůstával nebezpečný a málem se radoval z výhry. 

Mahieddine totiž jako by si svůj útok v průběhu rozmyslel a dal Coulibalymu příležitost stáhnout mu hlavu a vyslat směrem k ní koleno. To ale namísto brady trefilo jen hrudník a Francouz se pak stahoval do bezpečí až příliš ledabyle.

"Ruce nahoře," připomínají trenéři často svým bojovníkům a tohle KO budiž názornou ukázkou, proč to dělají. Mahieddine totiž ihned po roztržení klinče zaútočil kombinací zakončenou highkickem a ten dopadl přesně na bradu. Coulibaly šel k zemi a rozhodčí Jan Frána brzy uznal, že počítání v tomhle případě nemá smysl.

Na celý zápas se můžete podívat zde

Zdroje:  Glory Kickboxing

Nejnovější články