Tahák dnešního Oktagonu. Šampion z KSW Račić versus Brazilec Costa – mistr prvních kol. Koho uvidíme na Štvanici?

Tahák dnešního Oktagonu. Šampion z KSW Račić versus Brazilec Costa – mistr prvních kol. Koho uvidíme na Štvanici? Mezi Račićem a Araujem to na vážení vřelo | zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

Na sobotní večer si organizace Oktaogn připravila další porci zápasů. Tentokrát s menším zastoupením českých bijců, ale to neznamená, že by se čekal všední galavečer. Ba naopak. Ukážou se i nové tváře, třeba bývalý šampion KSW Anton Račić! A jeho soupeř Josivaldo Costa taky není žádné ořezávátko. 

Hlavním zápasem turnaje OKTAGON 44 je souboj domácího Alexandera Poppecka s Pavolem Langerem, dvoumetrovou klidnou silou ze Slovenska. Tito dva fighteři si to rozdají o prozatímní titul polotěžké váhy. V tu dobu bude už celých deset zápasů minulostí. V polovině galavečera se ale možná skrývá jeden bonbónek. Premiéra v Oktagonu čeká chorvatského ranaře Antuna Račiće. A respekt z něj nejde jen kvůli přezdívce Killer. V organizaci KSW dokázal hned dvakrát získat pás pro šampiona v bantamové váze! Bývalé číslo 71 světového žebříčku svádělo souboje s nejlepšími také v ruské M-1. Má na kontě 38 zápasů a je mistrem submisí, kterými získal rovnou polovinu ze svých 26 vítězství. Pro Oktagon rozhodně hodně zajímavá akvizice. 

Na rozjezd dostane ale slušnou mašinu. Proti němu se do klece postaví Brazilec Josivaldo Costa Araujo, který se může chlubit fantastickou statistikou 15:3. Majitel černho pásu v brazilském jiu jitsu se soupeři rád zápolí na zemi, kde je dost často také ukončuje. Z 15 výher totiž hned 11 získal před limitem. Favoritem dle kurzů sice nebude, ale tohoto borce není radno podceňovat. 

A oba dva mají také motivaci navíc. Vítěz má totiž rezervováno místo na červencové Štvanici, kde se utká o titul proti Jonasu Magardovi! Ten už poslal do světa vzkaz, že zatímco jeho budoucí soupeř bude dobit z Německa, tak on bude nachystán do Prahy. Koho dánský Žralok bude svírat ve svých čelistech? Rečiće nebo Costu?

Antun Račić a Josivaldo Costa Araujo Antun Račić a Josivaldo Costa Araujo | zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

Ale zpět do Oberhausenu. Předpoklady stát se nejlepším zápasem večera má také duel mezi Angličanem Johnem Hathawayem a Lukaszem Siwiecem. Favoritem bude prvně jmenovaný, ale Polák ukázal, že by ho nikdo neměl podceňovat, vždyť v Ostravě málem skolil Kozmu. V pokračování Tipsport Gamechangeru se ve čtvrtfinále utká další Němec Marcel Grabinski v souboji s Řekem Andreasem Michailidisem. A v další čtvrtfinálové bitvě o milion eur se tvrďák Christian Jungwirth postaví proti srbskému „Prometheovi“ Bojanu Veličkovićovi. A tak dále… Celkem 11 atraktivních zápasů. V sobotu se v Oberhausenu zkrátka opět pojedou bomby. Přímý přenos začíná v 18:00 na oktagon.tv.

Zdroje:  Oktagon MMA

Nejnovější články