Dva a půl měsíce žiju jen pro tento zápas, říká ranař Pavol Langer před titulovou bitvou s Poppeckem

Dva a půl měsíce žiju jen pro tento zápas, říká ranař Pavol Langer před titulovou bitvou s Poppeckem Pavol Langer | zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

Oktagon už se v Německu plně aklimatizoval a nyní nastává čas na nové město. V sobotu bude plnit halu v Oberhausenu. Hlavní tahák večera? Souboj domácího bijce Alexandra Poppecka proti slovenskému kliďasovi Pavolu Langerovi. Tento bezmála dvoumetrový ranař z Košic si udělal čas a odpověděl nám na pár otázek

 

Tichá voda, která břehy mele. Pavol Langer není jedním z těch bojovníků, kteří si libují ve slovních přestřelkách a sebevědomých řečech. Raději za sebe nechává mluvit své výkony v kleci. Tam neuhne žádné výzvě, čelil například Makhmudu Moradovovi či Magomedu Ankalaevovi. Teď čeká ajťáka z Košic další velmi těžká zkouška, v hlavním zápase turnaje Oktagon 44 v Oberhausenu svede souboj o prozatimní titul polotěžké divize s Alexanderem Poppeckem.

 

Velký zápas se blíží, tak jak se nyní cítíte? 

Všechno jde podle plánu, jsem vcelku nadmíru spokojený a vše proběhlo bez zranění či komplikací. Cítím se dobře. 

 

Když si vzpomenu na vážení před zápasem Kincl – Vémola, tak tam se shazovalo hodně na poslední chvíli. S váhou tedy u Vás není problém? 

Nemyslím si, že by měl být problém. Mám lepší hodnoty než při jiných zápasech, takže myslím, že by to mělo být v pohodě. Neshazuji nějaká strašná kila.

 

Když to řeknu trochu pateticky – vnímáte nadcházející zápas jako životní šanci?

Ano, tak to vnímám. Dva a půl měsíce žiji jen pro tento zápas. Rodina či známí, všichni to chápou. Všichni mě podporují a motivují, za což jsem samozřejmě hrozně rád.

 

Když se podívám na odhad sázkových kanceláří, tak favoritem je Poppeck. Proč bych si měl vsadit právě na Vás?

Je to každého osobní věc, na koho si vsadí. Uvidíme v zápase. Kurzům nepřepisuji takovou váhu. Jsem po dobré přípravě a fakt si myslím, že mám na to, abych toho chlapa porazil. 

 

Váš příběh je plný víry a vytrvalosti. Jste v Oktagonu od samého začátku. Za příklad Vás dávají i promotéři Novotný s Nerudou. Jak se tyhle slova poslouchají? 

Když někdo něčemu obětuje část života a své energie a někdo ho za to pochválí, tak se to samozřejmě poslouchá hezky a je to balzám na duši za ty hodiny dřiny. 

 

Je i v uvozovkách čest, když Váš zápas je na kartě jako hlavní a lidé přijdou dost i kvůli Vám?

Je to čest, ale hlavně zodpovědnost kvůli lidem, co si koupí vstupenky. Chci ukázat co nejlepší formu a doufám, že mi to sedne ten večer a předvedu to nejlepší z Pavola Langera.

 

V případě s Poppeckem byste měl jít do zápasu s Karlosem Vémolou. Jak hodnotíte vůbec jeho zápas s Patrikem Kinclem?

Patrik byl brutálně připravený, Karlos nenašel odpověď na jeho obranu. Klobouk dolů před Patrikem, že splnil domácí úlohu. Ale zase bych to neviděl tak, že to bylo pouze o Patrikovi. I Karlos ukázal svoje silné stránky, a to že dokáže pět kol tlačit v neskutečném tempu. Pro diváka to nebyl nejatraktivnější zápas, ale vyzkoušejte si tlačit někoho na klec a myslím, že nevydržíte ani jedno kolo. Za tohle klobouk dolů před Karlosem, že v tom je fakt dobrej a zvládl to v takovém tempu. 

 

Máte v hlavě už případný zápas s Vémolou nebo je to ještě předčasné?

Takhle je to prezentované, ale já se soustředím jen na tento zápas. Dívám se na to, co je přede mnou a co můžu ovlivnit a nepředbíhám. 

 

Trochu odbočím. Vystudoval jste technickou univerzitu v Košicích. Tak jak se člověk z tohoto odvětví dostane k MMA?

Od dětství jsem byl k podobným sportům vedený. Chodil jsem na karate, a to mě fascinovalo. Začal jsem později chodit i na nějaké semináře a podobné věci. Zajímalo mě bojové umění a chtěl jsem o nich vědět více. Poté jsem začal chodit na jiu-jitsu a pak už to byl jen krok k MMA. Zkrátka jsem zkoušel svoje schopnosti. 

Zdroje:  Vlastní

Nejnovější články