Je jako malé dítě, nepřesvědčily ho ani peníze, ale UFC mu přeju, okomentoval Novotný odchod šampiona

Je jako malé dítě, nepřesvědčily ho ani peníze, ale UFC mu přeju, okomentoval Novotný odchod šampiona Palo Neruda, Kaik Brito a Ondřej Novotný | zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

Z pohledu fanouška to může být skoro jedno, promotéři ale nejsou nadšení, když jim bojovníci odcházejí do UFC. Ondřej Novotný takto okomentoval odchod Kaika Brita.

Jak jsme vás před pár dny informovali, Kaik Brito, šampion Oktagonu ve váze do 77 kg, se v srpnu ukáže v populární show Dana White's Contender Series a zabojuje o místo v nejslavnější MMA organizaci. Stačí udělat dojem na šéfa UFC a jeho dvorní matchmakery, k čemuž má šestadvacetiletý Brazilec díky svému atraktivnímu bojovému stylu ty nejlepší předpoklady.  

Dá se ale chápat, že šéfové Oktagonu z téhle zprávy neskákali nadšením. Ondřej Novotný se už v minulosti nechal slyšet, že se mu výsadní postavení UFC nelíbí a hodlá s tím něco dělat. Nyní prozradil, jak to bylo v případě brazilského šampiona.

"Brito je v tomhletom výjimka, kterou jsem tam nechal, protože on je prostě jako malý dítě. Jeho manažeři ho přesvědčovali a tak dál. Když jsme podepisovali smlouvu, tak vždycky říkal – na všechno s**u, ale Dana White’s Contender Series a UFC tam chci nechat. A já mu řikám, že mu to tam nechám v momentě, kdy nebude šampion. A on – ne, ne, ne, já i když budu šampion, tak tam chci. A já říkám, ale máš daleko větší prachy a budeš mít daleko větší prachy, když budeš u mě šampion, než když půjdeš jako Brito do UFC. Navíc přes Contender, kde dostaneš 5000 dolarů. A on – jo, jo, jo, ale já od malička a blablabla… Přemlouval mě, ale takovým tím sympatickým stylem, že nakonec řekneš: no tak jo, když je to všechno, na čem (v hlavě) stojí tvůj svět, tak to takhle uděláme. Takže Brito teď bude mít svůj výstřel a já mu vlastně přeju, aby mu to vyšlo, protože on to tak má postavený a je fajn, když se plní klukovský sny. Takže když je to jeho sen, tak ať si ho splní."

V UFC je nejnižší plat 10 tisíc dolarů, který se v případě výhry zdvojnásobí. Pokud ale bojovník předvádí atraktivní výkony, může brzy podepsat novou smlouvu, která mu zaručí vyšší příjmy. Je ale pravda, že si Brito mohl minimálně v letošním roce přijít na lepší peníze u Oktagonu. V rámci projektu Tipsport Gamechanger bral poražený z prvního kola 15 tisíc Eur (cca 16 tisíc USD) a odměny se s každým postupem rapidně zvyšují. Celkový vítěz si na účet připíše krásných 300 tisíc Eur, což už je částka, na kterou většina bojovníků v UFC nedosáhne. Přesto je americká organizace stále metou, ke které míří většina zápasníků, protože se zkrátka chtějí měřit s těmi nejlepšími. 

Zároveň se ale najdou tací, kteří si raději počkají, až si vydobydou slávu, aby je UFC přivítalo s pořádnou pompou. Miloš Petrášek, který v MMA letem světem Novotnému sekundoval, připomněl, že takový přístup zvolil například Losene Keita, který momentálně v Oktagonu kraluje pérové a lehké váze.  V jeho případě se zatím zdá, že je odchod za moře jen otázkou času. Nabídku na účast v DWCS napodruhé odmítl také Matěj Peňáz, který dal letos přednost očekávanému souboji s Čepem. Přístup se mění i v zahraničí a například známý kickboxer Cedric Doumbé dal před UFC kvůli financím přednost rostoucí PFL.

Zdroje:  MMA letem světem

Nejnovější články