Šance, na kterou čekal. Šampion Oktagonu zabojuje o smlouvu s UFC

Šance, na kterou čekal. Šampion Oktagonu zabojuje o smlouvu s UFC Kaik Brito nechápal, jak nezlomný David Kozma v zápase byl | zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

Přišel, viděl, zvítězil. Brazilec Kaik Brito ovládl welterovou váhu Oktagonu a nyní se pokusí probojovat do vysněné UFC.

Brazilský sympaťák Kaik Brito na sebe výrazně upozornil už ve svém premiérovém zápase v Oktagonu, když v roce 2019 během necelých tří minut doslova rozsekal Gábora Borárose. A ještě rychleji si následně, když nepočítáme výlet do ruské RCC, poradil i s Bryczekem. Bylo jasné, že promotéři našli poklad. Brito sice nemluvil anglicky, k fanouškům ale o to víc promlouvaly jeho výkony v kleci.

Narazil až s Petrem "Monsterem" Knížetem. Český veterán nakonec po třech kolech zvítězil na body a vybojoval si pozici vyzyvatele. Byl to kontroverzní výsledek, zlobila se spousta fanoušků a pochopitelně i Brito. „Chrání Kozmu, protože vědí, že jsem lepší. To byl důvod, proč mě okradli o tenhle zápas," prohlásil tehdy. "Růžový panter" ale svému osudu přesto neutekl. Brito ještě zrychlil, Andreje Kalašnika zlikvidoval za pouhou minutu a devět vteřin a šanci zabojovat o titul dostal. Nejdominantnějšího šampiona v dějinách Oktagonu pak naprosto přejel.

Letos jsme Brita v boji neviděli. Trochu překvapivě nezkusil štěstí v lukrativní pyramidě Tipsport Gamechanger. Zřejmě proto, že čekal na nabídku odjinud. A ta přišla, brazilský sympaťák dostal pozvánku na "přijímací pohovor" do UFC, ukáže se v letošní sezóně Dana White's Contender Series, která odstartuje 8. srpna. V minulých letech se tam smlouvu s nejslavnější organizací snažili vybojovat Martínek, Peňáz a Bledá, ani jednomu se to ale nepovedlo.

Brito má ale ty nejlepší předpoklady udělat na šéfa UFC dojem, ve své kariéře získal všech 16 vítězství před limitem, většinou v postoji, porážky má na kontě jen 4. Kdo mu bude soupeřem, zatím není známo.

"Děkuji Bohu za vše. Právě jsem podepsal kontrakt na DWCS, půjdu naplno pro další vítězství v Las Vegas a dosažení dalšího cíle, kterým je dostat se do UFC," okomentoval novinku sám Kaik. "A také děkuji všem z vás, kteří mě sledují a fandí mi, 20. srpna získám další vítězstí!"

Zdroje:  Kaik Brito – Instagram

Nejnovější články