Budu největší hvězdou Oktagonu, říká německý viking Poppeck, který plánuje sestřelit Vémolu

Budu největší hvězdou Oktagonu, říká německý viking Poppeck, který plánuje sestřelit Vémolu Alexander Poppeck se raduje z vítězství | zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

Alexander Poppeck má výborně našlápnuto na vrchol organizace Oktagon MMA. Příští týden ho čeká důležitá zkouška v souboji s Langerem, pak by rád knockoutoval Vémolu

Vikingský nájezdník Alexander Poppeck už za svou kariéru navštívil mnoho míst, v rámci dvou menších evropských organizací (AFSO a USC) dokonce ukořistil titul. V roce 2019 zaklepal na bránu UFC, když se dostal k zápasu v Dana White's Contender Series, k vlastní smůle ale narazil na chlapíka jménem Jamahal Hill. A všichni víme, kam až to houževnatý Američan dotáhl. Poppeck následně prohrál už jen jednou, a to začátkem minulého roku v PFL.

Nyní se zdá, že se dvojka německé polotíhy hodlá usadit. “Oktagon se definitivně stal mým domovem. Myslím si, že velmi dobře podporuje všechny bojovníky, je jedno, jestli bojují v rámci prelims nebo na hlavní kartě. Člověk se tu cítí být v dobrých rukou,” řekl v rozhovoru pro Oktagon.

Poppeck se do tuzemské organizace vrátil koncem minulého roku. Porazil Hajdarpašiće i Zawadu, čímž si otevřel dveře k nejvyšším příčkám polotěžké váhy. Příští týden nastoupí do zápasu o titul prozatímního šampiona. O pás se porve s Pavolem Langerem, jenž k velkému překvapení dokázal skolit samotného “Kratose”, kterého si promotéři kdysi budovali pro zápas s Vémolou.

“Pavol Langer v Mnichově proti Rafaelu Xavierovi předvedl pěkný zápas. Viděli jsme, že se umí řídit stanoveným plánem,” pochválil ho Poppeck. Nemyslí si ale, že by ho skromný ajťák ze Slovenska dokázal obrat o vítězství. “Očekávám hodně těžký zápas, je to tvrďák, těším se na to. 17. června budu prozatímní šampion polotěžké váhy Oktagonu, protože jsem lepší než Langer. Vím, že na konci zápasu zvednou moji ruku a připnou mi pás.”

Poppeck přiznal, že pro něj pás Oktagonu představuje obrovskou motivaci, takže během tréninků ještě víc zabral, aby byl perfektně připraven. “Je to velká příležitost, nosit pás organizace, která má tak významné jméno v Evropě a vlastně i ve světě. Příprava je z tohoto pohledu úplně jiná, protože se jedná o titulový zápas o pěti kolech po pěti minutách. To znamená, že se bude ještě více pracovat na kondici.”

Německý obr s přezdívkou “Ironside” podle postavy ze seriálu Vikingové už ví, co obnáší boj o pořádnou kořist. Možná i proto zůstává před turnajem v Oberhausenu v klidu. “Zápas je zápas. Tady jde samozřejmě o titul, což je trochu jiné měřítko, ale po mentální stránce jsem na skvělé úrovni, v klidu a soustředěný.” Zápas je zároveň koncipován jako zkouška před bitvou s “Terminátorem”, což už promotéři potvrdili. A zatímco Langer se myšlenkami na pasovačku s Vémolou zatím nezaobírá, Poppeck se už nyní nemůže dočkat, až se k němu prokouše. “Na to se fakt těším, toho týpka chci knockoutovat.”

“Ironside” se zkrátka vidí na vrcholu Oktagonu. “Budu největší hvězdou této organizace.” Dokonce si pomalu začíná malovat další zajímavé duely. “Stephan Pütz teď zrovna dělá nějakou YouTube záležitost, přeju mu hodě štěstí, ať si to užije. Až se vrátí, tak uděláme zajímavý zápas. Dlouho byl jednička v Německu, ale i v Oktagonu, proto mě ten zápas zajímá.”

Zdroje:  Oktagon MMA - YouTube

Nejnovější články