V Brně se potká zemařká elita, zápasit na Tatamy přijedou i známí MMA bojovníci

V Brně se potká zemařká elita, zápasit na Tatamy přijedou i známí MMA bojovníci Turnaj TATAMY v Brně | zdroj: FOTO: Se svolením TATAMY

V Brně chystají velký zemařský galavečer. Na Tatamy 10 nebude nouze o známá jména z domácí bojové scény.

Nový milník na bojové scéně. Elitní zápasníci MMA a grapplingu se společně představí na největším zemařském galavečeru v České republice Tatamy 10: Beatdown. Už 22. června Na žíněnce změří síly hvězdy Oktagonu Andrej Kalašnik a Robo Pukač. V Brně bude domácí barvy hájit šampion Jan Stach, „Hezoun“ Jakub Dohnal i velezkušená Linda Stachová, která prověří bojovnici UFC Lucii Pudilovou.

Domácí šampioni grapplingu si vybojovali největší zemařský galavečer. Spolu s nimi se v Brně představí zápasníci MMA z největších evropských i světových organizací. Jeden z vrcholů Tatamy 10 už 22. června obstará „Vagabund“ Andrej Kalašnik, který shodí rukavice, aby se postavil Robertu Pukačovi. Otestovat své schopnosti v boji na zemi se chystá i první Češka v UFC Lucie Pudilová. Pověst grapplingových králů česko-slovenské scény budou hájit šampioni Jan Stach a Samuel Karas. Ze židlí fanoušky zvednou i zápasy v judu, wrestlingu, brazilském jiu-jitsu v kimonech a Combat jiu jitsu.

Žádné sedání ani nuda, bude se létat! To slibuje Kalašnik. „Wrestling je jednou z mých silných karet. Jestli si přede mnou sedne, jako to občas zemaři dělají, odejdu. Chci si to s ním rozdat z postoje, ať se ukáže, kdo koho dokáže hodit,“ hlásí Vagabund a dodává: „V Brně, před domácími fanoušky, a proti Robovi, který je v grapplingu mnohem zkušenější… moc se na to těším!

Mistři svého řemesla, šampioni Stach a Karas v Brně ukážou úroveň evropské extratřídy. Kolos ze Slovenska, který si na zemi s klidem poradil i se zvířetem jako je Khamzat Chimaev, bude pás hájit proti polskému rivalovi Dawidu „Aligatoru“ Drobinovi. 

Nejúspěšnější český zemař a trenér UFC bojovníků (Procházka, Dvořák, Bledá) ještě jméno soupeře nezná. Ať už ale nastoupí s kýmkoli, přetaktizovaného duelu se fanoušci bát nemusí. Stach s přibližně čtyřmi stovkami výher na kontě před vstupem na žíněnku vždy zapíná mód lovce. „Chci jít s někým, kdo se mnou udělá pořádný zápas. Gala bude takový svátek grapplingu, takže se moc těším a jsem rád, že se tam mohu předvést. Právě Brno je navíc jedno z mých oblíbených zápasišť.“

Bojovat bude i Lucie Pudilová, ta do světa grapplingu pronikla už před nějakou dobou, zejména díky přechodu do irského gymu SBG, domovského klubu Conora McGregora. Závodila však zejména v zahraničí, takže pro ni bude Tatamy 10 tak trochu premiérou. Zemařské schopnosti ranařky z UFC prověří domácí Linda Stachová, která sbírala úspěchy a zkušenosti na elitní evropské scéně. „Na gala jsem chtěla nějakou výzvu a Lucka je opravdu šikovná zápasnice s bohatými zkušenostmi z UFC. Očekávám, že bude silnější v postoji, ve wrestlingu. Dříve se připravovala s Adélou Hanzlíčkovou. Bude komplexnější. Přesně taková výzva, kterou jsem chtěla, těším se,“ líčí Stachová. 

K bratrovražednému klání se chystají judisté v super-fightu na dva Ipony. Reprezentanti s černými pásy Daniel Pochop a Filip Ivanka se poprvé poperou mimo tělocvičnu nebo tradiční závodiště. Pochop slibuje výkon ve stylu krvelačného pitbula, zatímco Ivanka avizuje, že technika zvítězí nad bezhlavou agresivitou. 

Na žíněnce Tatamy se v klubu První patro v centru Brna představí i přední bijec pérové divize Oktagonu Jakub Dohnal, nebo český talent v KSW Josef „Air“ Štummer. V duelu jiu-jitsu s údery otevřenou dlaní chce domácí fanoušky opět nadchnout zástupce mladé generace MMA bojovníků Šimon Bruknar. Highlightem večera může už 22. června být také souboj o post česko-slovenské jedničky v pérové váze mezi Martinem Rapčanem a Šimonem Kleinem. Lístky jsou už v prodeji na portálu SMS ticket.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený TATAMY (@tatamy_bjj)

Zdroje:  Tisková zpráva TATAMY

Nejnovější články