"Hora" ze seriálu Hra o trůny, si zkusil zápas proti bojovníkovi UFC Gunnaru Nelsonovi. A nevedl si vůbec špatně

"Hora" ze seriálu Hra o trůny, si zkusil zápas proti bojovníkovi UFC Gunnaru Nelsonovi. A nevedl si vůbec špatně Hafthor Bjornsson - Gunnar Nelson | zdroj: Getty Images

Obrovský silák Hafthor Bjornsson známý ze seriálu Game of Thrones, si zkusil grapplingový zápas bojovníkovi UFC, Gunnaru Nelsonovi.

Islandský UFC bojovník Gunnar Nelson, který v minulosti působil také jako sparring partner Conora McGregora, se v rámci tréninku pustil do grapplingové zápasu s krajanem a bývalým nejsilnějším mužem světa Hafthorem Bjornssonem.

Dva duely, které byly sice vedeny tréninkově, ale pořád v plné parádě, vymyslel především Bjornsson, jehož si můžete pamatovat jako Horu (Mountain) ze slavného seriálu Hra o Trůny (Game of Thrones). Ve videu, které sdílel na svém YouTube prozradil, že ho totiž do boje proti Nelsonovi přemlouvalo plno lidí, protože se domnívali, že nebude mít žádnou šanci.

Samotné zápasy však byly v určitých pasážích až překvapivě vyrovnané. V obou sice nakonec zvítězil Nelson, který byl i díky tomu, že je držitelem černého pásu z brazilského jiu-jitsu technicky úplně na jiné úrovni, což mu pomohlo k úspěšným submisím, ale Bjornsson i přes svojí obří postavu několikrát předvedl skvělou mrštnost a dokázal se z mnoha Nelsenových útoků skvěle vymanit. Dokonce i sám několikrát velice pěkně zaútočil.

Tím, jak byl jeho obří protivník pohyblivý byl překvapený i sám Nelson, který mu po urputných soubojích ve videu vysekl velice hezkou poklonu, během které zmínil, že očekával Bjornssonovu sílu, ale jeho hbitost už tolik ne.

„Když se mě zeptal, jestli mě překvapuje jeho síla, tak jsem řekl, že ne,“ prozradil Nelson. „Překvapila mě ale jeho kondice. Dokázal pořád pokračovat. A nebyla to jen jeho kondice, ale také bojoval chytře. Velice dobře využíval svoji váhu. Není jen silný a těžký, ale se svojí váhou umí být také hodně atletický.“

Na oba velice zajímavé, a hlavně hodně netradiční grapplingové souboje dvou naprosto rozdílných seveřanů se ostatně můžete podívat zde:

Zdroje:  YouTube Hafhjor Bjornsson

Nejnovější články