Végh vyzve na turnaji Oktagon 12 amerického veterána Zwickera

Végh vyzve na turnaji Oktagon 12 amerického veterána Zwickera Oktagon 12 | zdroj: Profimedia

Dnes večer vypukne v bratislavském Stadionu Ondreje Nepely turnaj Oktagon 12, pojďme si představit čtyři hlavní zápasy trochu blíže a také si říct, koho na turnaji všechno uvidíme.

HLAVNÍ KARTA

Attila Végh vs. Virgil Zwicker

Attila Végh, největší slovenská MMA hvězda, momentálně drží 3 výhry v řadě. Naposledy porazil v listopadu loňského roku na turnaji Oktagon 10 Brazilce Maiquela Falcaa na body. Pak dlouho hledal soupeře. Původně promotérský prst ukázal na vytouženého Američana Jeremyho Kimballa, ten bohužel odmítl z rodinných důvodů. Poté už bylo téměř vše domluveno s dalším zámořským fighterem Jakem Heunem, který ale nepochopitelně a hlavně mlčky a nenápadně přeběhl k japonské organizaci RIZIN.

Nakonec se organizace dohodla s třetím americkým zástupcem, s protřelým veteránem Virgilem Zwickerem. Ten má za sebou učást v Bellatoru, Strikeforcu a KSW a zápasí už od roku 2003 (!). Rodák ze San Diega začínal s kickboxem, ale po dvou profi zápasech a prohrách zkusil MMA a to mu sedlo, má za sebou 26 zápasů a zářezy takových jmen jako Ovince Saint Preux nebo Mike Hayes. Poslední zápas podlehl v ruské organizaci WFC Aleksandru Emelianenkovi, který ho utloukl v prvním kole.

Samuel Krištofič vs. Fernando Gonzales

Další domácí borec Samuel „Pirát“ Krištofič patří k těm z více kontroverznějších. Často vyvolává emoce svými prohlášeními a chováním. Důležité ovšem je, že v oktagonu umí předvést atraktivní a srdnatou show. Na profesionální scéně dlouho držel sérii bez prohry, 9 zápasů. Poslední dva zápasy bohužel nezvládl, naposledy v březnu na body podlehl Davidu Kozmovi na turnaji Oktagon 11.

Proti němu nastoupí Brazilec Fernando Gonzalez, který se narodil v Californii, ale reprezentuje Švédsko. Ačkoliv je bývalý boxer, jeho doménou je především země a hodně soupeřů ukončil submisí. 4 roky byl jednou z tváří Bellatoru, kde zaznamenal pouze jedinou prohru. Naposledy ale prohrál těsně na body v ruské ACB proti Piotru Strusovi.

Jan Janka vs. Gábor Boráros

Jan Janka, český sympaťák, který už má něco odzápaseno. Jeho kariéru odstartovala česká organizace GCF. Janka je univerzál a za svojí kariéru několikrát ukončil zápasy jak KO tak submisí. Momentálně eviduje dvě prohry v řadě, naposledy podlehl na body Robertu Pukačovi.

Gábor Boráros, fanoušky přezdívaný „slovenská bestie.“ Do organizace Oktagon se dostal díky jejich reality show Výzva a od té doby předvádí v ringu hodně energické, atraktivní a agresivní výkony. Specializuje se hlavně na zem a s ní spojené takedowny. Naposledy vzdal zápas proti Davidu Kozmovi vinou zraněného kolene. Hodně se debatuje, zda návrat do oktagonu neuspěchal.

obr1089 Jan Janka | zdroj: Profimedia

Jan Gottvald vs. Henrique Da Silva

Gottvald už je česká fighterská stálice. Má odbojováno jedenáct zápasů a z toho pouze dvě prohry. Sází spíše na trpělivost, za což je často kritizován. Většina jeho zápasů skončila na body. Momentálně drží dvě výhry v řadě, naposledy porazil na předchozím turnaji Oktagon 11 Mantase Zukauskase, opět na body.

Henrique da Silva je protřelý světoběžník. Vyzkoušel domácí brazilské soutěže, zkusil dva zápasy na Novém Zélandu a v Japonsku a naposledy zakotvil ve věhlasné UFC. Tam se mu ale příliš nedařilo. Po prvních dvou výhrách přicházely veskrze jenom prohry a když naposledy prohrál i s věhlasným Johnny Walkerem, UFC už mu další kontrakt nenabídla. Da Silva patří mezi všestranější bojovníky, ale přeci jen mu o něco více vyhovuje zem.

10551663_1491000171144364_6704338027383908458_o Jan Gottvald | zdroj: Profimedia

Karol Ryšavý vs. Samuel Danko

Veronika Rodová vs. Cornelia Holm

PRELIM KARTA

Makhmud Muradov vs. Alberto Emiliano Pereira

Ludovit Klein vs. Willian Lima

Mate Kertesz vs. Robert Bryczek

Ronald Paradeiser vs. Mateusz Legierski

Clara Ricignuolo – Neoznámeno

Branislav ZuzákPim Kusters

 

Zdroje:  Youtube Oktagon MMA , tisková zpráva

Nejnovější články